OHMYGOSSIP — Teadlased on leidnud seose tiheda juuksevärvimise ja suurenenud rinnavähi riski vahel, vahendab The Independent. Kirurg ja professor Kefah Mokbel´i tehtud uuringust selgub, et juukseid värvivatel naistel on 14% suurem tõenäosus haigestuda rinnavähki.

Londonis tegutseva Mokbel´i sõnul võiksid naised juukseid värvida vaid 2-5 korda aastas. Samuti soovitab ta juustel kasutada võimalikult naturaalseid tooteid, näiteks hennat või punapeeti.

“Minu arust on see murettekitav, et tööstus soovitab naistel juukseid värvida iga 4-6 nädala tagant,” sõnas Mokbel.

“Ehkki tuleks järelduste kinnitamiseks teha veel rohkem uuringuid, viitavad meie avastused sellele, et juuksevärviga kokkupuude mõjutab rinnavähi riski,” jätkab ta. Lisauuringud on vajalikud selleks, et leiduks rohkem tõendeid juuksevärvi ja rinnavähi tekke põhjuse seosele ning saaks naisi paremini informeerida.

Ka varasemad Soome uuringud on leidnud, et juuksevärvid võivad põhjustada rinnavähki.

“Märkasime statistilist seost juuksevärvi kasutamise ja rinnavähi riski vahel,” kommenteerib Soome vähiregistri liige Sanna Heikkinen.

The Independent´i sõnul rõhutas Heikkinen ka seda, et teadlased pole põhjuse ja tagajärje seoses kuigi kindlad. “Tõelist põhjuslikku seost pole võimalik kindlaks teha,” ütles ta.

“Võib juhtuda, et näiteks juuksevärve kasutavad naised kasutavad ka muid kosmeetikatooteid rohkem, kui naised, kes ütlevad, et ei ole kunagi oma juukseid värvinud,” ütleb Heikkinen.

Loobu juuksevärvidest ja lisa elujõudu hoopis E&S Magneesiumiga Hair Energy Maximus + peanaha spreiga. Loe toote kohta täpsemalt ja osta SIIT.

Avafoto kuvatõmmis: Mirella Manelli /Youtube

Loe lisaks:
VAATA, MIDA JUUKSEVÄRV sinu iseloomu kohta paljastab

Loomulikkus on moes! Saa teada, mis juhtub, kui lõpetad nüüd ja kohe juuste värvimise

TEE TEST ja saa teada, kui tihti tasub juukseid pesta

KÕIK, mida pead teadma, kui värvid juuksed PASTELLtooni + FOTOD!