Marta Piigli (26) võitis Kölnis toimunud kohvivalmistamise võistlustel maailmameistritiitli. Varem oli ta tuntud hoopis kui laulja bändis Glow, mis mõne aasta eest lausa kahe looga korraga Eurovisioonile püüdles, ka on Marta olnud ETV “Kultuuriuudiste” saatejuht.

26.-28. juunini Kölnis toimunud kohvi valmistamise maailameistrivõistlustel võitis Marta Piigli Vendor Eesti OÜst maailmameistri tiitli Coffee in Good Spirits kategoorias. Meeskondlikult tuli Eesti 9. kohale, edestades seejuures Itaaliat ja kõiki Põhjamaid teatab MTÜ Eesti Erikohviassotsiatsioon.

Kohvi valmistamise MMil selgitatakse välja parim tulemus neljas kategoorias: Latte Art ehk piimakunst, Cup Tasting ehk kohvide maitsmine, Coffee in Good Spirits ehk kohvikokteilid alkoholiga ja Cezve/Ibrik ehk Türgi kohvi valmistamine.

Ühtekokku osales 2009. aasta maailmameistrivõistlustel 54 riiki. Marta Piigli on kahekordne Eesti meister nii Cup Tasting kategoorias (2007, 2008) kui ka Coffee in Good Spirits kategoorias (2008, 2009). Marta on esimene naine, kes on baristavõistluste ajaloo jooksul pälvinud maailmameistri tiitli. 2008. aastal sai ta samal võistlusel auhinnalise kolmanda koha. Värske maailmameistri, Vendor Eesti OÜ turundusjuhi Marta Piigli sõnul oli võistlus pingeline ja tulemus ülivõimas.

Võidutöö valmistamiseks kasutas Marta järgmisi kohve: Ethiopia Yirgacheffe (Wolisho, Kurumie, Deiga) Brazil Sul de Minas Fazenda Samambaia (Mundo Novo Natural) Dominican Republic Caficultore de Juncalito (Typica, Caturra, Bourbon, Catuai, Mundo Novo) Guatemala Amatitlan Finca El Bosque SHB (Red Bourbon, Pache, Caturra). Kõik kasutatud kohvid pärinevad Eesti ettevõtte Gourmet Coffee OÜ sortimendist ja on Eestis värskelt röstitud. Võidutöö retsepti lubas Marta aga kõikidele küsijatele lahkelt jagada.

Ajakirja Naised küsimusele, kas naine armastab ise kohvi või teed, vastas Marta: “Üldiselt on nii, et hommikul kohv ja õhtul enne unne suikumist väike tee. Kuigi tegelikult sobib tee ka suurepäraselt hommikuseks turgutajaks. Kohvi joon päris palju, eriti kui arvestada, et viis aastat tagasi ei joonud ma seda veel üldse, tööpäeviti tuleb oma neli tassi ära. Kõige enam joon filterkohvi. Filterkohvi eeliseks on eri maitsete väga selge ja äratuntav eristumine kohvitassis. Minu lemmikute hulka kuuluvad aga hapukamad ja puuviljasemad kohvid, nagu seda on näiteks selgelt eristuv mustsõstrane Keenia või tsitruseline Etioopia. Minu suureks heameeleks ongi meil päevast päeva kontoris värskelt röstitud filterkohvid, mida siis ise ka pidevalt degusteerida saan. Kodus aga teen pühapäevahommikuks tassi cappuccino’t või värskelt jahvatatud ubadest mõnusa kruusitäie presskannukohvi.”