OHMYGOSSIP — Sarapuupähklid, kreeka pähklid ja mandlid on üleüldiselt tervislikud, aga nad võivad ka teie seksuaalelu paremaks muuta. Peotäis, ehk umbes 60 grammi pähkleid teeb seksuaalvõimele head, kirjutab Iltalehti.

Sellisele tulemusele jõudsid Hispaania teadlased, kui nad hakkasid Fertinus-projekti käigus asjasse täpsemalt süvenema. Selles projektis uuriti, kas pähklid võiksid sperma kvaliteeti mõjutada. Varasem samade teadlaste tehtud uuring näitas, et sarapuupähklid, kreeka pähklid ja mandlid aitavad parandada sperma kvaliteeti. Puudus aga teadmine, kas pähklid mõjutavad ka seksuaalset iha.

Seksuaalsed talitushäired kipuvad vanusega suurenema. Lisaks vanusele mõjutab ka suitsetamine, liigne alkoholi tarbimine, vähene liikumine, stress ja ebatervislik toiduvalik.

Kuna seksuaalsust võivad vähendada nii paljud tegurid, oli teadlastel tõesti huvitav teada saada, kas seksuaalset iha on võimalik mõne toiduainega kompenseerida.

Pähklite söömise mõju mehe seksuaalsele ihale ja võimetele uuriti 83 vabatahtliku kaasabil. Nende meeste tavapärane toiduvalik sisaldas palju loomseid rasvu ja vaid veidike puu- ja köögivilju. Seda võiks nimetada ühekülgseks toitumiseks.

Teadlased jagasid mehed kahte rühma. Ühes rühmas jätkasid mehed elu nagu varem, kuid teises rühmas sõid mehed igapäevaselt lisaks 60 grammi sarapuupähkleid, kreeka pähkleid ja mandleid.

14 nädala pärast pidid mehed vastama küsitlusele, milles kaardistada enda seksuaalsus.

Tulemuses selgus, et mehed, kes sõid igapäevaselt pähkleid, kogesid võrreldes esimese rühmaga tõusnud seksuaalsoovi ja nende orgasmi kvaliteet paranes.

Teadlased sõnul tuleks läbi viia veel uusi uuringuid, et täpsemat infot koguda.

Avafoto: Rawpixel.com

Loe lisaks:
7 supertoitu mälu parandamiseks

10 lihtsat moodust kolesterooli vähendamiseks

B-grupi vitamiinide puudusel on tõsised tagajärjed