OHMYGOSSIP — Kui räägime sissetulekust, haridusest ja töövõimalusest, siis suurus on oluline – inimese suurus. Uuringu kohaselt jäävad lühikesed mehed ja ülekaalulised naised nendes alades pikkadele meestele ja saledatele naistele alla, kirjutab Newser.

British Medical Journal´is avaldatud uuringu jaoks analüüsiti, kuidas pikkuse ja kehamassiindeksiga seotud geneetilised variandid mõjutasid sotsiaalmajanduslikku muutujat nagu leibkonna aastane sissetulek, haridustase ja töölisklass. Uuringus osales 120 000 britti.

Tulemustes jäi silma, et mehed, kes olid 7,5cm lühemad neist, kel nutti sama palju ja taust sarnane, teenisid aastas 2700 eurot vähem palka. Sama võrdlus paistis silma ka 6,5kg raskemate naiste puhul.

Seevastu naised, kes kaalusid 12,5kg rohkem, teenisid aastas umbes 5500 eurot vähem, kui nende saledamad eakaaslased. Lühemad mehed töötasid jällegi vähemtõenäoliselt kvalifitseeritud ametikohal.

Palgaerinevus võib terve eluea jooksul tähendada täiesti teise standardi järgi elu. “Suur osa inimestest arvas, et lühem pikkus ja suurem kehamassiindeks oli tulemus kehvemast toiduvalikust ja elulistest võimalustest,” ütles uuringu teostuses kaasalöönud Tim Frayling.

Uuring näitab, et pikkus ja kehakaal võivad mõjutada tuleviku õnnestumisi ja ebaõnnestumisi. Teadlased uskusid, et enesehinnang, eelarvamused ja diskrimineerimine mängivad rolli.

Varasemad uuringud on esile toonud praegust uurimustööd toetavad probleemid, kus ühes uuringus oli selgelt välja paista, et pikemad inimesed teenivad rohkem, neid toetatakse enam ja peetakse targemaks ja mõjukamaks.

Tõsiasi on ju see, et ka lühemad mehed ja ülekaalukamad naised on elus tõeliselt edukad.

Avafoto: Rawpixel.com

Loe lisaks:
Kas ka sina pead töö juures palju naeratama, kuigi ei sooviks? Loe, kuidas see võib olla tõeliselt kahjulik!

Lähed tööintervjuule? 5 NIPPI, mida rõivaste valikul silmas pidada

NEMAD on Forbesi andmetel seitse kõige rikkamat naist, kes end ise üles töötanud