OHMYGOSSIP – Noor muusik Estella Elisheva on 13-aastane Tallinna Juudi kooli türdruk, kes Eesti lippu kõrgel hoiab ning korduvalt Eestit välismaal esindamas on käinud.  Kuus aastat Saku Muusikakoolis viiulit õppinud noor viiuldaja, maitseb esimesi suuremaid töö vilju. Oma vanuseklassis Loode-Eesti parimaks viiuldajaks valitud Estella Elisheva esines juunis lauljana Iisraelis ning augustis sai pihku tuttuue artistiviisa, et anda viiulikontserte Jaapanis. Varem vaid Eestis ja Skandinaavias esinenud noore artisti jaoks on see suur hüpe karjääriredelil, mis innustab veelgi harjutama ning muusikukarjäärile mõtlema.

“Iga saavutus innustab rohkem harjutama ja pingutama. Esinemised annavad suure elamuse ning palju energiat, uusi tutvusi ning mõtteid tuleviku planeerimiseks. Mida rohkem harjutada, seda rohkem meeldib ka muusika, sest oskused võimaldavad juba kuulmise järgi muusikat järgi mängida ning aina lihtsam on õppida uusi noote. Mitte just palju, aga vaikselt olen hakanud ka ise muusikat kirjutama,” räägib Estella Elisheva NordenBladet.ee´le.

“Mul on suhteliselt lihtne –  muusikakoolis on kolm-neli korda nädalas parimad õpetajad käepärast oma teadmisi jagamas, oma viiuliõpetaja Kaari Klesment´i ja solfedzo õpetaja Urmi Sinisaarega on mul väga vedanud, ema organiseerib-manageerib ja tegeleb meediaga. Ema on mu suurim fänn – õhutab, tunnustab ja innustab iga päev. Minu ülesanne on vaid harjutada. Esinen praegu sooloartistina ja orkestriga. Aga näiteks Jaapani tarvis panime kokku ajutise bändi viiul + kannel, et tutvustada seal eesti muusikat. Hetkel  on mul repertuaaris päris palju pärimusmuusikat ja folkloori. Koos kandlemängija Sandraga Serenaga anname Jaapanist naastes ka Eestis üheskoos paar kontserti – need tulevad küll suhteliselt väikesed kontserdid, pisikestele kuulajaskondadele aga kava on juba selge ja miks mitte veel koos esineda. Üks esinemine on ka Eesti presidendi ürituse raames.”

 


Noor ja särav viiuldaja Estella Elisheva hoiab Eesti lippu kõrgel! (Foto: NordenBladet)

Refereeritud artikli täisteksti loe NordenBladet Eesti lehelt.
Avafoto: Estella Elisheva (O.E.Luggenberg)