OHMYGOSSIP — Kas ülemus naerab kõikidele sinu naljadele kaasa või kiidab sagedamini, kui varem? Või üritab sinuga isegi nädalavahetusel kontaktis olla? Kui see kõik kõlab tuttavalt, on ülemusel sinu vastu ilmselt tunded tekkinud, kirjutab Business Insider.

Rahvusvahelise ärikõneleja ja ajakirja The Humor Advantage autor Michael Kerr´i sõnul võib olla raske aru saada, kas sinusse ollakse armunud või käitutakse lihtsalt meeldivalt.

“Soovitan kõigil sellise dilemma puhul olla äärmiselt ettevaatlik, sest kavatsuste vääriti tõlgendamine võib mõlemale osapoolele olla äärmiselt piinlik ja isegi kahjustada nende karjääri,” ütleb Kerr.

Kerr´i sõnul tuleks siiski kindlaks teha, kas tegemist on armumisega. Kui lood on tõesti nii, võib see tööd väga negatiivselt mõjutada ja selle osas tuleb midagi ette võtta.

Sinu ülemuse võimalike tunnete mõistmiseks on alla kirjutatud 15 märki, mis viitavad, et tööandja võib olla sinusse armunud.

1. Sul on selline sisetunnetunne
Töökoha-spetsialist ja juhttreener Lynn Taylor ütleb, et vahel annab sisemine tunne sellest märku, et ülemuse ja sinu vahel esineb kohmakust.

Instinktiivne tajumine pole sugugi paha omadus. See on sinu alateadvuse täiustus. Sadade faktide kokkupanemine viib lõpuks tunde või füüsilise aistinguni. Viimane põhjustab ebamugavust või ärritumist.

2. Ta flirdib sinuga
Kerr soovitab jälgida, kuidas ülemus käitub teiste töötajatega. Alles seejärel tee järeldusi. Ta võib käituda kõigiga sedasi, kuna ongi oma loomuselt flirtija. Loomult flirtija ei soovi midagi halba.

Samuti mõtle järgi, kas ülemus flirdib sinuga, kuna oled ise temaga varasemalt olnud flirtiv? Ole väga ettevaatlik, kui teed järeldusi käitumisest, mis on võib-olla sinu enda põhjustatud.

Kui märkad, et oled ainus, kellega ülemus flirdib ja see pole kuidagi tulenev sinu käitumisest, siis on see tugev signaal sellest, et ta on sinusse armunud.

3. Regulaarsed erakohtumised või liiga hilised kokkusaamised
Kui sul palutakse jääda tavapärasest tööpäevast kauemaks kohale või sul on ülemusega ühisprojekt, võib see olla normaalne. Küll aga kui märkad, et sinuga soovitakse pidevalt kokku saada ja need kipuvad hilisele ajale jääma või erakohtumisi on liiga palju, võib ülemus ületada professionaalsuse piiri.

4. Ta saadab sõnumi või helistab ilma erilise põhjuseta
Enamus ülemustel on palju tööd ja kui ta helistab sulle täiesti põhjuseta, võib see olla märk sellest, et ta mõtleb sulle rohkem, kui vaja.

5. Ta kehakeel on mänguline või sensuaalne
Jälgi ülemuse kehakeelt ja silmsidet. Kui märkad, et ta vaatab sageli vilksamisi sinu poole või jääb pikemalt vaatama, mis muutub ebamugavaks, võib see olla märk armumisest.

6. Ta soosib sind
Asi võib muidugi olla ka selles, et ta usaldab ja austab sinu andeid, aga kui ta hakkab täiesti põhjuseta ainiti sind eelistama, võib see viidata sellele, et oled talle meeldima hakanud. Kui ülemus on armunud, võib ta anda sulle alati parimaid projekte ja teatud eeliseid nagu näiteks paindlikum tööaeg, viia sind lõunale või saada muud erikohtlemist.

7. Ta kutsub sind tööväliselt aega veetma
Tavaline kohvijoomine on veel normaalne, aga kui kutsutakse ka muid tegevusi jagama, võib see juba olla märk millestki enamast.

8. Ta hindab sinu arvamust rohkem, kui teiste omi
See võib muidugi olla ka märk, et ta hindabki sinu arvamust töötajana kõige rohkem, aga kui ta hakkab arvamust küsima ka isiklike asjade kohta alates riietusest inimsuheteni välja, võib see kõneleda muust. Ta võib üritada välja peilida, et kas tema võiks sulle meeldida.

9. Ta kiidab sind kõige eest – kas selles, mis pole tööga seotud
Töövälised komplimendid võivad hakata kõlama sobimatult, kui need on enam, kui sõbralikud. Kiidusõnad välimuse, stiilitunnetuse või vinge iseloomu kohta on eriti tugevad imetluse märgid.

10. Ta otsib füüsilist kontakti
Mõni inimene väljendab hoolimist läbi füüsilise, aga süütul moel. Kui ta aga üritab puudutada sinu käevart või põlve või üritab hoopis kallistada sind pidevalt, võib üsna kindel olla, et tal on sinu vastu tunded. Kui see muudab enesetunde ebamugavaks, tuleb asjast kellegagi rääkida.

11. Ta hakkab iga su nalja peale naerma
Ülevoolav naer võib olla teinekord märk sellest, et teine on sinusse meeletult armunud.

12. Ta lõõbib sinuga
See võib olla üks flirtimise vorm. Huumorit on tööl muidugi vaja, aga see on hoopis teine asi, kui ülemus alati flirdib ja kiusab justnimelt sind.

13. Ta usaldab sind
Ta jagab sinuga oma eraelu detaile, kuna usaldab sind. Asi võib olla ka selles, et ta soovib teievahelist suhet süvendada. Usalduse saavutamine on üks tõestatud viis edu saavutamiseks.

14. Ta muudab järsult oma stiili
Uued riided, uus soeng ja detailidele tähelepanu pööramine võib olla seotud sellega, et soovib muudatuste osas kiitust saada – näiteks sinult.

15. Ta teeb sulle kingitusi
Kui kõik töökaaslased saavad kingituse, on see tore. Sugugi mitte pole see tore, kui flirtiv ülemus poetab ainult sinu sahtlisse šokolaade ja muid pisi-üllatusi.

Avafoto on illustratiivne: Pexels/Rawpixel.com

Loe lisaks:
Saad abikaasa, aga kaotad sõbra: Kolmandik pruute läheb pruutneitsidega armukadeduse ja kleidisaaga tõttu lplikult tülli

Kas ma olen sellepärast üksik, et olen “liiga ilus”?

Asjatundja annab nõu, kuidas ühepoolsest armastusest üle saada