OHMYGOSSIP – Akne on probleem, millega enamus inimesi on vähesel või rohkemal määral elus kokku puutunud. Eri andmetel esineb aknet 60-80 protsendil inimestest vanuses 12-24 eluaastat, seega on akne kõige sagedamini esinev nahahaigus. Akne e. vistrikud on krooniline põletikuline haigus. Akne korral tekkivad näole, seljale ja mõnikord ka rinnakule punetavad paapulid, mädapunnid, avatud komedoonid (nn mustpead) ja suletud komedoonid. Vahel esineb raskekujulist aknet nahaaluste mädaste sõlmedena.

Akne kaart:

1 – LÕUG JA KAEL: hormoonid on kõige levinumad põhjused, mis tekitavad vistrikke lõual ja kaelal viidates neerupealsetes hormoonide rohkusele. Teine põhjus peitub stressis või suhkru liigtarbimises. Ja veel võib vistrikke esile kutsuda liiga kitsad riietuse ääred ja mustade juuste kontakt nahaga.

2 – 3 – ÕLAD: stress. Vistrikud selles piirkonnas näitavad, te tunnete end tihti tühjana, kaitsetuna ja haavatavana. Kui vistrikud on vaid ühel õlal on võimalik, et põhjus on liiga tugevas koti õlapaelas või tüdrukutel rinnahoidja liiga pingul õlapaelas.

4 – RINDKERE: Naiste suguelundid. Kas te kannate kunstmaterjalist riideid nagu polüester või nailon? Kas olete kindel, et teil pole seenhaigust ( eriti kui vistrikud on pisikesed valgete peadega ja ei allu tavalisele akne ravile) või on allergia? Kui ükski neist punktidest teile ei sobi, siis võib olla põhjus ebaõiges toitumises ja vinnid ei kao seni, kuni te oma menüüd ei muuda. See puudutab ka maitsestatud, kartulikrõpsude ja gaseeritud jookide tarbimist.

5 – 6 –KÄED: Vitamiinid. Vistrikud selles tsoonis on enamasti nahaalused, käe välimus on nagu hanenahk. Põhjus – halb vereringlus ja samuti suur hulk surnuid rakke ümber karvanääpsude. Raviks tasuks proovida süsteemset koorimist ja niisutavat kreemi mis sisaldab salitsüülhapet. Kui see ka ei aita, tähendab et teie organism ei tule toime vitamiinide töötlemisega, mis on toidus.

7 – KÕHT: Veresuhkru tase veres. Kõhu piirkonnas peaaegu polegi rasvanäärmeid, seepärast on vistrikud selles piirkonnas harv nähtus. Kui nad siiski on seal on põhjusi kaks – kas teil on veresuhkru tase kõrge, või kannate liiga kitsaid riideid.

8 –13 – 14: INTIIMPIIRKOND JA TUHARAD: Tavaliselt on selleks kolm peamist põhjust: must või kitsas aluspesu, väga kuiv nahk, ja ebaõige toitumine. Suitsetamine, rasvase, terava ja kahjuliku toidu tarbimine nagu krõpsud, koolad, hamburgerid ja teised kiirtoidud ning samuti alkohol tekitab šlakkide ja toksiinide tekkimist organismis mis hiljem viiakse naha pooride kaudu välja. Kliinilised uuringud on näidanud, et naha igapäevane hoolikas puhastamine aitab uute vistrike teket ennetada.

9 – 10 – JALAD JA PUUSAD: Allergiad või tundlik nahk. Vistrikud ja akne selles piirkonnas on reeglina reaktsioon pesuvahendile, dušši geelile või siis pesupesemis vahendile. Ja veel võib põhjuseks olla sisse kasvanud karvanääpsud. Teid aitab kerge kooriv ja niisutav komedoonide vastane kreem.

11 – 12 – SELG: Närvid ja naiste suguelundid. See on kõige levinum akne tüüp. Põhjusi on palju: liigne rasvanäärmete funktsioon, sünteetilisest materjalist riided, mis ei lase õhku läbi, stress, ebaõige toitumine ja kahjulikud harjumused. Suhtuge neisse tähelepanelikult ja muutke oma söömisharjumusi. Enamikel juhtudel see aitab.

Apteegitooted, mis aitavad reguleerida rasunäärmete tööd ning leevendavad aknet:
1. E&S Pojengi ja kristallsoola seep, mis rahvasuus kiirelt akne-seebiks ristiti.
Probleemse naha peamised põhjused on liigne rasueritus, rasunäärmete sarvestumise häired, aeglane naha mikrovereringe, hormonaalsed nihked ja bakterid. Rasunäärmete ülesanne on organismis rasu toota. Kui nende töö on aeglane, ei jõua looduse poolt naha niisutamiseks ja kaitseks mõeldud rasu piisavalt kiiresti naha pinnale ning hakkab kogunema hoopis karvanääpsu sisse, kus segunedes surnud rakkudega tekitab ummistunud poore ehk komedoone.

Elisheva & Shoshana “Pojengi ja kristallsoola seep” on oma puhastavate ja nahka kaitsvate omaduste tõttu tõhus seep akne probleemide puhul. Seebis sisalduv Himaalaja kristallsool sisaldab ligi sada inimkehale vajalikku looduslikku mineraali, reguleerib rasunäärmete tööd, kiirendab vereringet ning on antibakteriaalse toimega.

2. Magneesiumiõli Natural STRONG 31% keha sprei
Akne puhul on hästi aidanud ka Elisheva & Shoshana magneesiumipreparaat. Magneesiumkloriid on 100% orgaaniline ja looduslik mürgiste ainete ja raskemetallide elimineerija ning organismi mineraalide tasakaalu taastaja, reguleerib kolesterooli tootmist ning on hea vererõhu normaliseerija. Pihustage nahale, laske mõjuda ja loputage leige veega. E&S magneesiumiõli imendub nahale pihustades ülikiiresti, rakkudesse jõudmiseks kulub 5-15 sekundit!

3. E&S´i Lavendli ja kristallsoola vannisool
Elisheva & Shoshana käsitsi valmistatud “Lavendli ja kristallsoola vannisool” on laia toimespektriga nahka toitev, rahustav ja enesetunnet tõstev looduslik vannilisand. Sisaldab palju antioksüdante, mis pakuvad kehale lisakaitset ning aitavad saavutada ja hoida tervislikku kehakaalu. Kristallsool sisaldab ligi sada inimkehale vajalikku looduslikku mineraali, reguleerib rasunäärmete tööd, kiirendab vereringet ning on antibakteriaalse toimega. Lavender (Lavandula angustifolia) tugevdab kapillaaride seinu, vähendab nahaärritusi ja aitab võidelda nahaprobleemidega, mõjub noorendavalt ning toimib loodusliku rahustina. Omab head mõju enesetundele, sest reguleerib kortisooli (peamise stressihormooni) taset veres.


Fotod: ElishevaShoshana.com
Allikas: Ohmygossip.fi