OHMYGOSSIP — Enamus inimesi soovib teistele meeldida, olla armastatud ja aktsepteeritud. Oleme sotsiaalsed olendid ja meiele on loomulik teistega suhelda ja nendega läbi saada. Mis oleks parem viis selleks, kui olla alati kättesaadav, kui nad vajavad, olla toetav ja mitte kunagi öelda “ei”? See pole vastus ja pikas perspektiivis võib see tegelikult sinu elu ja tervise ära rikkuda, kirjutab Iheartintelligence.

“Soov teistele meeldida ei pruugi olla halb omadus, kuid see võib röövida teie vabaduse ja sisemise rahu” – Paul Wong

Öeldes teistele JAH, võib see sageli tähendada endale EI ütlemist. Alguses paistab, et nõustumine on okei, sest välist konflikti pole, aga sisemine konflikt hakkab tasahaaval üles kerkima. Me jõuame sellesse punkti, kus tunneme sõna EI ütlemise ees süütunnet, aga samas muutume kibestunuks, kui oleme öelnud JAH, sest me ei soovinud seda tegelikult. Tasapisi hakkavad need need negatiivsed kibestumise ja süütunde tunded meie elu ohjama, muutudes ärevaks, läbipõlenuks ja ülekoormatuks – see on kindel katastroofi retsept.

Siin on 5 head põhjust, miks nüüd ja kohe lõpetada teistele meelejärgi olemine:

1. Sa hävitad oma tervise
End ja oma vajadusi on väga lihtne unustada, kui oled keskendunud teistele meelejärgi olemisele. Koguaeg kõigega nõustumine viib sind sisemise konfliktini, mis põhjustab ärevust, pahameelt, kibestumist ja kõike muud, mis on nii vaimsele kui füüsilisele tervisele halb.

2. Sa hävitad enda iseloomu ja muudad end vähem atraktiivseks
Sinu vajadus teistele meeldida rebib sult iseloomu. Sa loobud sellest, kes tegelikult olemuselt oled, et olla teistele koguaeg kättesaadav, täpselt nagu väike, kuulekas koerakutsikas. Ära saa valesti aru – kutsikad on imelised ja nende lojaalsus on imetlusväärne, aga kui me räägime inimsuhetest, on asjad teisiti. Lahustades enda isiksuse, et inimestele rohkem meeldida, muutud vähem atraktiivseks ja tõukad tegelikult kõiki hoopis eemale.

3. Sul on pidevalt paha tuju ja oled kibestunud
Sa saad tihti pahaseks just nende inimeste peale, kellele meeldida soovid. Igakord, kui ütled JAH, kuigi tahaksid öelda EI, tunned seesmist kibestumist. Väljast vaadelduna tundub, et sul on kõik justkui korras, aga tekib sisemine konflikt: “miks ma nõustusin Mariga kontserdile minema, kuigi peaksin õppima, ta ei teeks minu jaoks kunagi sama”. Näed? Mari ei soovinud sulle kontserdile kutsumisega halba, vaid see konflikt, mis toimub sinu sees, muudab sind tusaseks. Soov talle meeldida, läbi lihtsa kontserdi kutse, muutus millekski negatiivseks, mida oleks võinud kergesti vältida. Iga kord, kui unustad enda vajadused, et saaksid teistele meeldida, lisad sa enda sisse negatiivset tunnet.

4. Inimesed hakkavad sind ära kasutama
Kui inimesed saavad ühel hetkel aru, et sa tahad neile lihtsalt meele järgi olla, hakkavad nad sellest kasu lõikama. Veel hullem, sind võivad ära hakata kasutama nartsissistid, kes tunnevad sinuga kohtumise üle puhast rõõmu, et saaks sinust teha oma isiklik ori.

5. Sa tunned, et keegi ei armasta sind ning oled hüljatud
Kui oled nii ametis teiste teenimisega ja nende jaoks koguaeg olemas olemisega, sul võib olla raskusi, et ise tuge saada, kui seda vajad. Inimesed isegi ei mõtle, et sa võiksid kunagi abi vajada, kuna oled neis tekitanud valetunde, et sa tuled kõigega alati toime – nad arvavadki, et sul on alati kõik korras.

Kui sa tõepoolest tahad elada oma parimat elu, teistele teeneid osutada ja nende seltskonda nautida, hakka parem enda eest kõigepealt hoolitsema!

Avafoto: Pexels/Harshraj Gond

Loe lisaks:
Tee oma suhtumises kõigest 5 muudatust ja sinu elu teeb totaalse kannapöörde

Ära püüa olla TEISTE moodi ilus – ole hoopis ENDA moodi ilus!

7 PALJU TÄHTSAMAT lauset, kui “ma armastan sind”