OHMYGOSSIP — Soome ajaloo edukaim mäesuusataja Kalle Palander (42) kolis perega tagasi Soome oma sünnilinna Torniosse Lapimaal. Mees on Hispaanias ja Eestis elamisest tüdinud. Hispaania elu kirjeldab ta väga mustades toonides.

Kalle Palander on elanud aastaid välismaal. 15-aastaselt sünnilinnast Torniost lahkunud Palander elas pärast gümnaasiumi lõpetamist ja sõjaväes käimist 12 aastat Prantsusmaal Monacos, vahendab MTV.

Palander on elanud mitmetes riikides aga näiteks Hispaanias elamine ajas tal ihukarvad püsti. „See maa on nagu p****auk,” kirjeldab ta elu Hispaanias, „seal ei tööta miski. Kui tahad avada interneti, siis see avaneb kahe nädala pärast.”

Palander on aga harjunud kõike kohe saama ja ta ei suutnud kohaneda sellega, et kõike kohe polnud. Palanderi väitel rääkisid talle kõik, et ei saa soomlase tempoga asju ajada. Et tuleb rahuneda, istuda kohvikus ja juua kohvi. Samas see asi talle ei sobinud.

Alates aprillikuust elas Palander lastega Eestis, kus tal on hotelliäri. Pärast jaanipäeva on aga hotellinduses olnud väga vaikne. Kliendid käisid põhiliselt mai lõpus ja juuni algul. Hotelliäri nõuab hirmsalt tööd. „Nagu sunnitöölaager,” kirjeldab Palander elu Eestis.

Kalle Palanderi naine Riina-Maija Palander kurtis Soome meedias, et talle ei meeldi mehest majanduslikult sõltumine, ning tema kaasa on eriti kitsi rahaasjades. Ka Kalle on tunnistanud, et perekonna rahaline reis pole kiita. Palander rääkis paari aasta eest Iltasanomatile, et isegi oma tippaegadel ei teeninud ta nii palju kui mõned teised Soome tippsportlased. “Paljud inimesed ilmselt arvavad, et karjääri lõpetades olin ma samas situatsioonis nagu Teemu Selänne või Sami Hyypiä. Tegelikult see nii ei ole,” rääkis Palander.

Torniosse kolimise peamine põhjus on aga selles, et tema kaksikud lapsed alustavad sügisel kooliteed. Oma lapsepõlve Tornios veetnud Palander leiab, et Tornio on hea koht lapsele kasvamiseks ja õppimiseks. Nii tema ise kui lapsed väga tahavad tagasi Soome. Tütar Oda-Sofia on seni olnud koduõppel, aga läheb Tornios 6. klassi.

Avafoto: Kalle Palander koos naisega (Instagram/@palanderkalle)