OHMYGOSSIP – Endale sobiva jumestustoote valimine võib mõnikord olla keerukas, sest nii jumestuskreemide kui ka puudrite valik on väga suur. Mida eelkõige silmas pidada – kas toote naturaalsust, head katvust, tooni või tootja mainet? Sageli kerkib esile ka dilemma – kas valida jumestuskreem, mineraalpuuder või hoopis mõlemad?

Mineraalpuuder ei ärrita nahka ja on tavapuudrist erinev
Viimasel ajal on üha enam populaarsust võitnud mineraalkosmeetika ja seda tõesti põhjusega, kuna niisugune kosmeetika koosneb mineraalidest. See ei sisalda enamasti keemilisi lõhna- ega värvaineid, parabeene, silikooni, sünteetilisi õlisid ega muid soovimatuid abilisi. Mineraalpuuder laseb nahal hingata ja ühtlasi kaitseb seda. Sellise puudri eelis peitubki asjaolus, et selles pole nahka ärritavaid aineid ning selle koostis ei imbu naha sisse. Kvaliteetne mineraalpuuder on pulbrililise koostisega ja universaalsete kasutusvõimalustega – seda võib vabalt kasutada puudrina kogu näol ning miks mitte ka jumestuskreemi asemel.

Mineraalpuuderi kasutamisel tasub silmas pidada, et see on enamasti palju tugevama pigmendiga kui tavapuuder ja katab ka naha intensiivsema tooniga. Kui kasutate tavalisi kosmeetikatooteid, vajate sageli nii aluskreemi, jumestuskreemi ning viimaseks lihviks veel ka puudrit. Mineraalmeiki kasutades aga sageli vaid ühest tootest piisab. Lisaks on hea teada, et mineraalpuudri abil saate näole ühtlase ja veatu jume küllaltki kerge vaevaga. Kandke nahale vaid õhuke, kui samas piisavalt pigmenti sisaldav kiht ja tulemus on loomulik, kuid kaunis ning ei jäta muljet paksust „krohvist“.

Mille poolest erineb mineraalkosmeetika tavakosmeetikast?
Mineraalkosmeetika, nagu nimigi ütleb, koosneb mineraalidest kui tavakosmeetika sisaldab parabeene, keemilisi värv- ning lõhnaaaineid. Mineraalkosmeetikast te neid ei leia. Kahjuks aga puuduvad regulatsioonid mineraaljumestuspõhja defineerimiseks ning tootja võib kasutada tootel sõna „mineraal“ ka juba väga väikese mineraalide sisalduse juures. Tasub tähele panna, et ka ebapuhta koostisega kommertstoodetel võite leida sildistust ala “mineral makeup“. Nii nagu iga toote koostises, on ka mineraalpuudri puhul oluline ainete vahekord, töötlusmeetod, tooraine päritolu jne. Seetõttu võivad eri brändide mineraalpuudrid väga erinevate omadustega olla. Mineraalpuudrid võivad erineda nii pigmendilt, tekstuurilt, katvuselt kui ka puhtuselt. Lisaks võib erineda ka konkreetse brändi partii, kuna looduslike koostisosade puhul mõjutab tooraine suurel määral toote olemust.

Mineraalpuuder on 100% allergeenivaba toode, mis on sobilik igas vanuses kasutajale ja kõikidele nahatüüpidele. Mineraalkosmeetika ei ole küll mingi imeaseaine igapäevasele nahahooldusele, kuid sel on superhead omadused nahale küll. Kuna tavakosmeetika sisaldab suurel hulgal nahale mittevajalikke ja nahka kahjustavaid koostisosasid, siis mineraalpuuder oma puhta koostisega on sobilik ka probleemsele ning ülitundlikule nahale, sest mineraalid ei ärrita nahka.

Kuidas mineraalpuudrit õigesti kasutada?
Enne igat jumestust, tuleks alustada näo puhastamisest endale sobiliku puhastusvahendiga. Seejärel toniseeri nägu tooniku või mistsellaarveega. Kui puhas alus on loodud, niisuta kindlasti nahka enne jumestuse pealekandmist kas näoõli või -kreemiga – vali toode vastavalt enda nahatüübile. Kui näonahk on puhastatud ning niisutatud, on see valmis, et sellele peale kanda mineraalpuuder. Sageli tehaksegi viga sellega, et näonahka ei niisutata ning siis võib tunduda, et mineraalpuuder kuivatab nahka.

Mis on jumestuskreemi valikul oluline?
Esimesena asjana püüdke leida enda nahale sobiv toon. Kõige sobivam on päevavalguses nähtamatu ja loomulik toon. Kreem on ideaalne siis, kui see justkui „haihtub“ teie nahal ega jäta nähtavaid piirjooni või paksu kreemikihti. Täpselt sama oluline on ka jumestuskreemi tekstuur ja siin mängib olulist rolli teie nahatüüp – kuivale nahale on head pisut vedelamad kreemid, normaalsele nahale sobivad paksemad kreemja koostisega tooted.

Muidugi on oluline ka see, millist tulemust eelistate. Mõelge järgi, kas soovite võimalikult säravat tulemust, ühtlast ja head katvust või hästi loomulikku kergelt läbikumavat meiki.

Avafoto: Pexels/Marcelo Moreira