OHMYGOSSIP – Pühendunumad moehuvilised hoidsid kindlasti silma peal värskelt lõppenud Pariisi kõrgmoenädalal. OHMYGOSSIP hoidis ka. Ja meie rõõmuks nüüd, kus kollektsioonid on lavalaudadel ära käinud, lastakse meil piiluda ka sellesse maailma, kus need haute couture meistriteosed valmivad.

35-aastane Hollandi moelooja Iris van Herpen on üks nendest nimedest, kes kunagi kõrgmoe rindel pettumust ei valmista. Tema fantaasiarikas looming on puhas kunst, seda ei olegi võimalik paremini sõnastada. Ja selle kunsti valmistamine võtab aega, kuskil nii pool aastat, ja väga palju väga tehnilist tööd. Kõik see sai kõikide behind-the-scenes-maanide rõõmuks jäädvustatud ka hüpnotiseerivasse moefilmi, mis annab ülevaate sellest, kuidas poole aasta vältel valmis värskelt Pariisi kõrgmoenädalal esitletud kollektsioon “Hypnosis”.

Iris van Herpen (sündinud 5. juunil 1984) on hollandi moelooja. Iris van Herpen alustas oma moebrändi 2007. aastal. Ta on külalisliige Pariisi Chambre Syndicale de la Haute Couture’is, mis on osa Fédération française de la couture’ist. Van Herpen on näidanud oma kollektsioone Pariisi moenädalatel alates 2011. aasta jaanuarist. Van Herpeni töid on eksponeerinud ka mitmed muuseumid (Metropolitan Museum of Art, Victoria & Albert Museum, Cooper-Hewitt Museum New York´is ja Palais de Tokyo Pariisis).

Siit näete videot ka 1. juulil Pariisis esitletud Iris van Herpen haute couture sügis 2019 kollektsioonist:

Avafoto: Iris van Herpen