OHMYGOSSIP — Paljud inimesed leiavad iga päev oma elus ettekäändeid ja vabandusi, miks üks või teine asi neil ei õnnestu või ei toimi. Tihtilugu süüdistatakse oma ebaõnnestumises teisi. Võttes täielikult vastutuse oma mõtete, sõnade ja tegude eest, koged sellist jõudu, mis võimaldab sul elada elu, mida soovid, kirjutab Iheartintelligence.

Armas inimene, kui sa võtad vastutuse iseenda eest, saad vastutasuks tõelise vabaduse! Sa muutud täielikult teadlikuks oma sisemise ja välise maailma seosest. Sa oled ise enda saatuse looja ja sellel pole mitte kellegi teisega pistmist, milliseks elu kujuneb, sest ainult sina vastutad.

Aga kuidas siis võtta oma elu eest täielik vastutus? Siin on 5 moodust:

1. Ole ebaõnnestumise eest tänulik
Kas kardad ebaõnnestuda? Kui asi on selles, siis sa pole ainus. Hirm ebaõnnestumise ees kontrollib paljusid inimesi ja muudab õnnestumise võimaluse väiksemaks.

Kas on võimalik õnnestuda ilma ebaõnnestumiseta? Tegelikult mitte. Parim moodus õppimiseks ongi läbi ebaõnnestumise. Ebaõnnestumine paneb sind paremini kõike omandama. Mida suurem ebaõnnestumine, seda rohkem ka õpid.

Kuna paljud asjad siin elus on sinu kontrolli alt väljas, siis õnnestumine ja ebaõnnestumine käivad käsikäes. Õnnestumine tuleb tavaliselt peale ebaõnnestumist. Nagu Napoleon Hill kunagi ütles: “Iga ebaõnn, läbikukkumine ja südamevalu kannab endas sellega samaväärse või sellest suurema kasu seemet.”

2. Lõpeta süüdistamine ja hädaldamine
Lõpeta enda ümber teiste süüdistamine, et miks sinul halvasti läheb. Süüdistamine hoiab sind ohvrimeelsuse küüsis ja röövib võimaluse olukorda muuta. Kui lõpetad teiste süüdistamise ja võtad enda elu eest täieliku vastutuse, muutud ohvrist võitjaks. Nüüd saad vaadata olukorda läbi selge pea ja otsustada, mida ette võtta.

Hädaldamine on teine ohvri mängimise viis, kus näitled, et sul justkui pole teisi võimalusi. Lisaks see näitab, et keskendud asjadele, mis lähevad halvasti ja asjadele, mis sinuga juhtuvad. Selle asemel suuna omad mõtted sellele, kuidas ja mida muuta saab, et mitte väärtuslikku aega enam raisata.

Astu sammuke tagasi ning küsi endalt: “Mida see olukord mulle õpetab?”

3. Võta vastutus selle eest, mis sind ümbritseb
Kas külastad tihti sellist kohta, mis julgustab sind negatiivseid harjumusi jätkama? Kui jah, hoia sellest kohale eemale. Kas sinu elus on keegi, kes kiusab või mõjutab halvasti? Kui võimalik, lõika temaga kõik suhted kohe läbi. Kui pole võimalik, püüa temaga võimalikult vähe kohtuda. Kui võtad end ümbritseva eest vastutuse, peaksid ebameeldivad olukorrad vähenema või täiesti kaduma.

4. Jälgi ennast
Jälgi oma mõtteid, emotsioone ja tundeid objektiivselt. Kahjuks paljud inimesed ei tee seda piisavalt, kuigi peaksid. Kui nad jälgiksid, saaksid aru, kuidas väline maailm neid nii väga mõjutab. Järgmine kord, kui tunned, et oled ärritunud või ülekoormatud, jälgi tähelepanelikult kõiki häirivaid mõtteid, tundeid ja kehakeelt. Lihtsalt jälgi ja lase neil hajuda.

Kui hakkad seda regulaarselt praktiseerima, muutud teadlikuks, mis sinus reaktsioone tekitab ja oskad nendest olukordadest tasahaaval üle olla.

5. Pane paika oma eesmärgid ja tööta nende nimel
Ära lihtsalt mõtle oma eesmärkidest, vaid ka tööta nende nimel aktiivselt. Võta kursuseid, mis tulevad sulle kasuks, tee sagedamini trenni, käi rohkem väljas, et kohtuda suurema tõenäosusega oma tuleviku partneriga, kes sind sinu teekonnal täiustab jne. Tee oma eesmärk väiksemateks osadeks, mida saaksid sammude haaval täita, sest siis ei teki ülekoormust. Üks sammuke päevas, nädalas või kuus viib kindla sihini.

Avafoto: Pexels/Olga

Loe lisaks:
Ära püüa olla TEISTE moodi ilus – ole hoopis ENDA moodi ilus!

Kas suhtes peavad mõlemad osapooled alati võrdsed olema?

Tõeline armastus väljendub tegudes, mitte sõnades