OHMYGOSSIP — Kevadel avaldas üks USA toitumisspetsialist endast Instagrami foto, kus tegeleb parasjagu täiesti argipäevase toiminguga, ehk siis sööb võileiba. Ta lisas fotole märgise #WomenEatingFood, et alustada arutelu, kui vähe leidub sotsiaalmeedias pilte, kus keegi parasjagu sööb toitu, vahendab Delish ja Refinery29.

Tänasel päeval on sotsiaalmeedia täis igasuguseid erinevaid toidufotosid, aga pole ühtegi fotot, kus keegi ka sööks seda toitu. Kui googeldada “woman eating”, leidub mitmeid erinevaid fotosid, kus piltilusad naised vaatavad kerge naeratusega oma salatikausi poole. See jäi toitumisspetsialist Alissa Rumsey´t häirima. Kuna Rumsey´l kujunes teismelisena välja moondunud arusaam toidust ja oma kehast, otsustas ta minna õppima toitumisalast teadust. Ta mõtleb, et oleks tollal toidusse suhtunud täiesti teisiti, kui oleks internetist leidnud fotosid, kus keegi päriselt ka sööb naudinguga oma toitu.


Foto: Instagram/alissarumseyrd

Rumsey postitas koos oma sõbra Linda Tucker´iga Instagrami postituse, mille eesmärgiks oli julgustada kõiki erineva kujuga, suurusega, värviga ja võimetega naisi jagama fotosid sellest, kui söövad maitsvaid toite – ilma igasuguse selgituseta. Peale tema postitust võib praeguse artikli kirjutamise hetkel leida 1300 sama märksõnaga postitust.

Paljud teised toitumisspetsialistid olid samuti Rumsey postituse üle rõõmsad.
“Nad näevad selles samasugust väärtust, et juba see, et nähakse naisi söömas ilma igasuguse selgituseta, võib aidata normaliseerida söömist,” ütleb Rumsey.

Suur osa Instagrami postitustest on lisandunud muidugi neilt, kellel on “sotsiaalselt aktsepteeritud kehatüüp”. Neil naistel on võib-olla ehk lihtsam söömispilte lisada. Naine ise ütleb, et temal on selliseid pilte lihtne lisada, kuna saab selle eest kiita.


Foto: Instagram/rayvenroutt

“See on hirmuäratavam, kui oled suurema kehaehitusega, kuna kõik ei pruugi seda positiivse nurga alt näha,” jätkab Rumsey.

Üks #WomenEatingFood-liikumise eesmärkidest ongi rõhutada, et iga kehatüübiga naine võib süüa just sellist toitu nagu ta ise soovib.

Rumsay ja Tucker kutsuvad üles postitama selliseid fotosid, kus naudivad parasjagu hamburgeri, friikartulite, jäätise või kasvõi salati söömist – kui salat teeb sind tõesti õnnelikuks. Lõppkokkuvõttes me kõik ju sööme, sest me peame ja see on üks viisidest edasi kanda normaaset suhtumist toidusse.

Avafoto: Pexels/Malcolm Garret

Loe lisaks:
Miks jaapanlased paksuks ei lähe? Sest nad toituvad NII..

Hea teada! 11 TOITU, mis ei aegu iial

TOITUGE nagu ihuspetsialist ning teie nahk tänab teid!