OHMYGOSSIP — Enamus naised teavad, et mis puutub suvisesse meigirutiini, siis on kaks varianti: kas jätta üldse meik tegemata ja lasta nahal hingata või käia päeva jooksul mitu korda kontrollimas, ega ripsmetušš pole laiali sulanud, kirjutab Whowhatwear.

Suvel meikimine on juba paratamatult selline, et ripsmevärv on õhtu lõpuks laiali läinud ja puuderkreem peenete kortsukeste vahele kogunenud.

Siin on 5 näpunäidet, mille abil vältida suvemeigi kõige jubedamaid apsakaid ja et teie nahk püsiks terve päeva värskena.

1. Kompaktpuuder
Palava ilmaga muutub näonahk kergesti rasuseks ja kompaktpuudri kasutamine tundub sel puhul hea mõte. Aga mitte siis, kui lisad koguaeg uusi kihte juurde, sest siis näeb nahk lõpuks välja hägune ja paistab nagu mask oleks ees.

Kompaktpuudrist on parem variant leppida sellega, et nägu läigib keskmisest rohkem. Täiesti tavaline meigi aluskreem ja tooniv niisutav kreem sobib hästi. Kui nägu siiski näib liiga rasune, võta puhas salvrätik ja vajuta sellega õrnalt üle näo, et liigne rasu paberisse imenduks.

2. Päikesekaitsekreemi unustamine
Kui suvel üldse midagi nahale vajalik on, siis on see päikesekaitsekreem! Väga kuumadel päeval ei pruugi SPF-sisaldusega näokreem olla piisava kaitsefaktoriga, mistõttu lisa päeva jooksul näole veel spetsiaalset päikesekaitseks mõeldud kreemi.

UV-valgus muudab naha kuivaks, lisab kortse ja põhjustab pigmentatsiooni.

3. Vähene veetarbimine
Kuuma ilmaga on oluline meeles pidada, et tuleb vett juua – juba seepärast, et naha seisund hea püsiks. Vähene veetarbimine muudab naha närtsinuks ja väsinuks. Võid veega nahka niisamagi niisutada. Niisutavad salvrätid ja spreid on kuumal suvepäeval väga mõnusad.

4. Liiga palju kosmeetikatarbeid
Suvel on loomulik, et seljas kantakse vähem riideid – sama peaks olema ka meikimisega. Vähene meik laseb nahal hingata ja kui soovid, siis ka paremini päevituda.

5. Unustad veekindla meigi võlu
Pulmad pole ainus sündmus, kus peaks veekindlat meiki kandma, sest härdal hetkel tikub pisar vägisi silma. Suvepäeval asendub pisardamine lihtsalt suurema higistamisega ning ripsmevärv sulab kuumusega laiali. Veekindel ripsmevärv on sellisel puhul lausa elupäästja, sest kes tahaks ringi käia nagu pandakaru?

Avafoto: Pexels/Dalila Dalprat

Loe lisaks:
ETTEVAATUST SÜNNIMÄRK! Millised sünnimärgid on ohtlikud?

8 ÖIST nippi, mida igal naisel tasub teada, et ärgates säravam välja näha!

NAISTE ILUNIPID, mis ei jäta ühtegi meest külmaks