OHMYGOSSIP — Planeet Maa on meie kodu, aga kahjuks on see inimkonna hooletuse tõttu palju kannatada saanud. Me kõik peame üheskoos pöörama tähelepanu reostusele ja hoolitsema oma planeedi eest, kui siin ellu jääda soovime, kirjutab Iheartintelligence.

Õnneks on maailmas mõned kangelased, kes näevad asju laiemas pildis. Õpime nende kohta veidi, millega nad tegelevad ja võtame eeskuju!

Selles konkreetses loos tutvume Pat Smith´iga, kes elab Inglismaal Cornwallis. Ta märkas reostuse probleemi ja otsustas selle lahendamiseks suure sammu astuda. Kui ta nägi dokumentaalfilmi, mis rääkis plastikust tekkinud reostusest, otsustas see 70-aastane proua midagi ette võtta.

Ta otsustas, et panustab igal nädalal ühe ranna puhastamisesse. Pat alustas kampaaniat nimega The Final Straw (tõlkes: viimane kõrs). Tema missiooniks oli luua, jagada ja levitada teadlikkust, kui palju kahju toodavad ning kui mõttetud on plastikust joogikõrred. Ta soovib oma kampaaniaga enda kodulinna ja kogu maailma muuta joogikõrte-vabaks.

Naise kodulinna rahvas toetab tema ideed ja koos oma lapselaste ja mõndade teiste vabatahtlikega suudeti 2018 aasta jooksul puhastada 52 Cornwalli randa.

Lugu sellega muidugi veel ei lõppe! Pat on kindlameelne naisterahvas ja kavatseb oma missiooniga jätkata, et muuta kogu maailm mõnusamaks paigaks, kus hea elada.

Plastikkõrred on hea näide, kui suures koguses toodetakse ja kasutatakse täiesti mõttetut ühekordset plasttoodangut. Need kõrred leiavad tee randa, mere põhja ja ookeanidesse, tappes mereelu ja plastiku lagunemine võtab aega 1000 aastat.

Sellised pisikesed asjad võivad viia globaalsete probleemideni ja me kõik oleme selle eest vastutavad! Aga rõhutame, et pole veel liiga hilja, et seda probleemi lahendada. Positiivset panust saad anda juba täna, kui lähed näiteks grillima ja võtad kodust kahvlid/noad kaasa ning ostad poest biolagunevaid nõusid. Samuti püüa toidukaupluses vältida ühekordsete läbipaistvate kilekotikeste kasutamist – osta hoopis puuvilja/aedvilja võrkkott ja hoia seda alati kas käekotis või autos kaasas, et meelest ei läheks. Ma arvan, et pole vaja mitu korda öeldagi, et nii rand, kui metsanurk jäta endast alati puhtaks, siis on järgmine kord sinna jälle hea minna :)


Avafoto: Final Straw Cornwall/Facebook

Loe lisaks:
Hämmastav veealune kujudemuuseum Lanzarote saarel

Taimaa sulges turistidele kolm väga populaarset saart + VIDEOD!