OHMYGOSSIP — Vaidlused ja tülid on iga suhte üks osa ning parimal juhul need tugevdavad omavahelist sidet. Tülid võivad muidugi olla ka laastavad ja valusaid asju on raske unustada. Tihti kulgevad paaride tülid samade mustrite läbi, kirjutab Closer.

Psühholoog ja paarisuhte spetsialist Emma Kenny tuletab meelde, et paljud paarid kasutavad tülitsedes samu mustreid ja isegi kui jõutakse lepituseni, kulgeb järgmine tüli samamoodi. Kenny kutsub üles tunnistama, ära tundma ja muutma tülitsemise mustreid, et takistada lahkuminekut. Üldine probleem on, et kumbki osapool püüab meeleheitlikult selgeks teha enda seisukohti, mõistmata teise perspektiive. Seejärel muutub tüli võitlemise ja allajäämise küsimuseks.

Kenny soovitab tüli ajal partnerilt küsida tähtis küsimus: “Mida sa minult vajad?”. See lihtne ja konkreetne küsimus annab mõlemale osapoolele võimaluse astuda sammuke tagasi ja hetkeks hinge tõmmata. See tekitab suhtlemisele võimaluse ja annab kaaslasele märku, et oled valmis tema nägemust kuulama. Kuigi mõlemal on oma tunded, loob küsimus neutraalse pinnase, milles võite mõlemad kasvada. Lisaks katkestab see üksteise süüdistamise võimaluse ja paneb mõistma, et mõlemal võib eksisteerida oma arvamus.

Avafoto: Pexels/Pixabay

Loe lisaks:
UURING: Kas suhtumine “oleme teineteisele loodud” rikastab või hävitab suhet?

8 nippi, kuidas muuta suhe rahuldustpakkuvamaks

Kristiina Kalberg: Mida teha, et suhe ei närtsiks?