OHMYGOSSIP — Meigi kasutamine lisab näole värvi, jumekust ja rõhutab jooni, aga aeg-ajalt oleks hea lasta nahal täielikult igasugustest toodetest puhata, vahendab Beauty High.

Isegi kõrgkvaliteetsed meigitooted sisaldavad kemikaale, säilitusaineid ja täiteaineid, mis võivad poore ummistada, kui neid liiga palju kasutada. “Paus ei pea kestma igavesti. Me soovitame oma klientidel lasta näonahal puhata nädalavahetusteti või eemdalda meigi niipea, kui pääseb töölt koju. Armastame ideed meigivabast esmaspäevast,” ütleb esteetik RivkaVeder.

Siin on 5 põhjust, miks peaks näonahal laskma meigist puhata:

Kaitse nahka
Paljudes meigitoodetes on kaitsekiht, mis võib poore ummistada ja vältida hapniku pääsemist naha sisse. Mida rohkem kasutad meiki, seda hullemini see mõjub. Lisaks sellele viib liigse meigi kasutamine sõltuvalt koostisosadest akne ja naha kuivuseni.

Lase silmadel puhata
Liigne ripsmetušš võib viia üli hõredate ripsmeteni. Mõni päev ilma tuššita aitab ripsmetel taastuda.

Nahatooni säilimine
Meigi kasutamine on seotud nahatooni muutusega. Puudrid ja aluskreemid võivad tungida pooridesse ja jätavad nahast häguse ja kuiva mulje. Mida paksem aluskreemi kiht, seda halvem mõju nahale.

Rohkem rõõmu toodetest
Kui jätad mõne päeva vältel puudrid, põsepunad ja muud tooted kasutama, saab nahk hingata. Vähem meiki on pikemas perspektiivis rohkem. Kui oled lasknud nahal paar päeva puhata, näevad ka tooted hiljem efektsemad välja.

Säästa aega
Meikimine võtab aega. Teinekord ärkavad naised spetsiaalselt varem üles, et end kauniks mukkida. Pea meikimisest pausi, veeda peegli ees vähem aega ja sul on selle asemel mahti hoopis korralik hommikusöök valmistada või veidi pikem uni teha.

Avafoto: Pexels/Chris Howard

Loe lisaks:
Kuidas endale KIIRESTI meik peale teha + VIDEOõpetus

5 NÕUANNET, et su silmameik püsiks kauem veatuna!

DIY: Kuidas teha kaunist õhtumeiki