OHMYGOSSIP — See kõik algas aastal 2009, kui kuninglik perekond lõi ametliku Twitteri konto. Nüüd, kümme aastat hiljem, näeb perekonna tegemisi ja uudiseid nii Twitteri, kui Instagrami kontol.

Kuningliku perekonna ametlik Twitteri konto loodi 28. aprill 2009, et kajastada maailmale oma tegemisi ja uudiseid. Sellel ajal oli kuninganna teadlik, et konto on olemas ja tegemisi kajastamas ning pressiesindajalt tuli teade, et ükski kuningliku perekonna liige ei jaga isiklikult uudiseid. Üks esimesi fotosid oli see, kui kuninganna Elizabeth II kohtus Buckingham Palace´is luuleteadlase professor Carol Ann Duffy´ga. Twitteri konto alustas oma tegemisi tagasihoidliku 400 jälgijaga. Tänasel päeval, selle artikli ilmumise ajal, on kontol ligi 4 miljonit jälgijat.

Aasta hiljem, 2010, tehti Clarence House´i ja British Monarchy´le eraldi Twitteri kontod, et inimesed saaksid Wales´i printsi ja tema tegemisi paremini jälgida. Peale kontode loomist, tuli peagi üks tähtsamaid uudiseid – kuulutati välja prints William ja Catherine Middletoni´i kihlus. See oli esimene kord, kui sellise tähtsusega sõnum avaldati sotsiaalmeedias. Samal aastal avati ka Facebooki konto. Nagu Twitteri puhul, siis ka Facebookis ei saa inimesed lisada sõbraks kuningannat isiklikult, vaid olla kursis uudiste ja sündmustega. Kuninganna ise käib Facebookis väga harva postitusi tegemas – ainult üksikutel juhtudel. Näiteks aastal 2014 tegi ta oma esimese Twitteri postituse ja siis järgmise aastal 2016, tänades inimesi heade soovide eest, mis laekusid tema 90-nda sünnipäeva puhul. Tema kõrgeausus postitas Instagrami esimest korda alles selle aasta märtsis.

Hertsoginna Sarah oli kuningliku perekonna esimene liige, kes tegi aastal 2011 oma isikliku Twitteri konto. Hertsoginna postitas regulaarselt inspireerivaid ütluseid, samuti fotosid oma tütardest ja endisest mehest. Kaks aastat hiljem ühines Twitteriga ka Sarah endine abikaasa, York´i hertsog, prints Andrew. Tema poolt tuleb postitusi, aga mitte just tihti. Printsess Beatrice lõi samuti oma Twitteri konto aastal 2011, aga tema postitused on muutunud aktiivseks alles viimastel aastatel. Printsessil on praegu 100 000 jälgijat ja ise jälgib 105 inimest, kelle seas ka tema isa ja ema.
Kuna sotsiaalmeedia toob kaasa palju kuritarvitamist ja kiusamist, paluti jälgijatel tegutseda viisakuse, lahkuse ja austuse printsiipe silmas pidades Tänasel päeval on sotsiaalmeedia kuningliku perekonna jaoks võimas vahend, kus kontode haldamiseks palgatud spetsialistid. Nende lehti uuendatakse igapäevaste postitustega, mille hulgas fotod ja videod. Näib, et kuninglik perekond kasutab ka edaspidises tulevikus sotsiaalmeedia hüvesid ja on ainult aja küsimus, kui kuninganna hakkab snapchattima.

Avafoto kuvatõmmis: kuninganna Elizabeth II/YouTube

Loe lisaks:
KUNINGLIKE perede teismelised, kes võtavad ühel päeval trooni üle + FOTOD!