OHMYGOSSIP — Alljärgnevas toome teile ülevaate praegustest printsidest ja printsessidest, kes järgmisena Belgias, Taanis, Hollandis, Norras ja Hispaanias pärandijärgse valitsemise üle võtma peaksid, vahendab NordenBladet.com.

Belgia printsess Elisabeth
Brabanti hertsogiriigi Elisabeth saab oktoobris 25-aastaseks. Elisabeth, kes on kuningas Philippe´i ja kuninganna Mathilde neljalapselise pere vanim, astub pere lastest esimesena troonile. Tema nooremad õed-vennad on prints Gabriel, prints Emmanuel ja printsess Eléonore. Elisabeth käib praegu Wales´is UWC Atlandi Kolledžis ja lõpetab eeldatavasti 2020 aasta mai kuus. Temast saab ühel päeval Belgia esimene kuninganna.

Taani prints Christian
Tema astub ühel päeval oma isa, kroonprints Frederik´u, jälgedes troonile. 13-aastane prints Christian on kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary neljalapselise pere vanim. Tema nooremad õed-vennad on printsess Isabella, prints Vincent ja printsess Josephine. Prints Christian on sündinud 15. oktoobril 2005, mis tähendab, et ta saab see aasta 14-aastaseks. Prints Christian oli Taani kuningliku pere esimene liige, kes läks avalikku kooli. Ta on koos oma õe ja vendadega õppinud Tranegårdskolen koolis.

Prints Christian, Foto: Kongehuset/Franne Voigt

Hollandi printsess Catharina-Amalia
Catharina-Amalia, Oranje printsess on Madalmaade kuninga Willem-Alexanderi ja kuninganna Máxima esimene laps. Catharina-Amalia on Madalmaade troonipärilusjärjekorras esimesel kohal ning George II vanima tütre Anne’i otsese järglasena Briti troonipärilusjärjekorras 778. kohal. Kuningas Willem-Alexanderi ja kuninganna Máxima perekonda kuuluvad veel nooremad printsess Alexia ja Ariane. Nende isa on naljatanud, et tema 3 tütart moodustavad esinimede tähtede järgi “A-tiimi”. Catharina-Amalia tähistab detsembris oma 16-ndat sünnipäeva.

Keskel printsess Catharina-Amalia, Foto: © RVD – Albert Nieboer/Royal House of The Netherlands

Norra printsess Ingrid Alexandra
Printsess Ingrid Alexandra, sündinud 21. jaanuaril 2004, on vanim ja ainus kroonprints Haakon´i ja kroonprintsess Mette-Mariti´i tütar. Tema vanaisa, kuningas Harald, on praegu troonil. Printsessil on noorem vend prints Sverre Magnus ja üks vanem poolvend Marius Borg Høiby tema ema endisest kooselust. 15-aastane printsess käib Oslo rahvusvahelises erakoolis, kus võtab inglisekeelseid kursuseid lihvimaks oma keeleoskust, mida tulevases rollis vaja. Temast saab Norra teine naismonarh pärast Margretet, kes valitses 15. sajandil.

Printsess Ingrid Alexandra, Foto: Julia Naglestad/Det kongelige hoff

Hispaania printsess Leonor
Printsess Leonor on Hispaania kuninga Felipe VI ja tema abikaasa, kuninganna Letizia esimene laps, Hispaania troonipärija (Astuuria printsess). Tema noorem õde on infanta Sofía. 13-aastane printsess Leonor on praeguse seisuga ainus eeldatav troonilepärija, aga kui juhtub, et perre sünnib poeg, siis printsess langeb teise kohale, kuna Hispaanias valitseb meessoost eelistusõigus. Printsess Leonor saab 31. oktoobril 14-aastaseks. Temast saaks üle pika aja Hispaania esimene kuninganna, pärast 1800. aastatel valitsenud kuninganna Isabella II.

Avafoto: Foto on illustreeriv/Pexels/Romèo