OHMYGOSSIP — Jooksmine mõjub tervisele mitmel moel ergastavalt: see mõjub hästi ajule, pikendab eluiga ja mälu ning aitab emotsioone vaos hoida, vahendab Pure Wow. Kõiki neid positiivseid tulemusi ei tule muidugi kahjuks siis, kui jooksed väga kulunud jalatsitega.

Selleks, et jooksmine võimalikult palju rõõmu valmistaks, tuleb kindel olla, et jooksutossud on head. Tuleb märgata, millal on aeg need uue vastu vahetada või lihtsalt hooldust teha.
All on sulle 5 abistavat märki sellest, kuidas ära tunda, millal aeg uued jalatsid osta:

1. Jooksmine teeb haiget
Valusad põlved, puusad ja jalad võivad tähendada, et tossud ei paku enam piisavat tuge, mida jooksmise ajal vajad – eriti veel, kui valud tekivad ootamatult.

2. Tallad on kulunud
Jalanõude taldade kumm kulub sama usinasti nagu autorehvid. Kui tallad kuluvad, muutuvad jalanõud libedamaks, sest pidurdavat mustrit enam pole.

3. Nad kukuvad väänamise testil läbi
Proovi seda: Hoida jalanõud kanna- ja varbaosast kinni ning vääna neid vastassuunas. Väänamine peaks olema üsna raske. Kui see käib kergesti, on aeg uued jooksujalatsid osta.

4. Näevad inetud välja
Ebameeldivalt haisevad ja inetud jalatsid ei kannusta kedagi neid jalga panema. Kui jalanõude jalgapanemisel tekib haisust ebameeldiv tunne, osta uued tossud.

5. Oled jooksnud juba sadu kilomeetreid
Tavaliselt peavad jooksujalatsid vastu umbes 500-800 km. Kuna tegu on lihtsalt arvuga, aga su jalatsitel ilmnevad eelmainitud tunnused juba pärast 80 läbijoostud kilomeetrit, ära jää ootama, vaid osta kohe uued.

Avafoto: Pexels/Jishnu Radhakrishnan

Loe lisaks:
UURING: Mida kõrgemad kingad, seda enam mehed naistele appi tõttavad

See, milliseid jalanõusid mees kannab, paljastab tema iseloomu + FOTOD!

Väga tähtis on jälgida,kui pikk aeg peab jääma söögikorra ja trenni vahele!