OHMYGOSSIP — Naistele on juba pikka aega räägitud, et kvaliteetsed rinnahoidjad aitavad rinda toestada, leevendavad seljavalusid ja takistavad rindade väljavenimist. Uuringus selgub siiski vastupidine, vahendab Counsel & Heal.

Prantslaste tehtud uuringus selgus, et rinnahoidjad võivad hoopis rindade väljavenimisele kaasa aidata ja ei aita seljavalude puhul mitte kuidagi kaasa. Samuti tuli välja, et naised kasutavad rinnahoidjaid valedel põhjustel. “Meditsiiniliselt, füüsiliselt, anatoomiliselt ei ole rinnahoidja kuidagi rindadele toeks. Vastupidi, rinnad muutuvad just lõdvemaks,” ütleb professor Jean-Denis Rouillon. Uuring kestis 15 aastat ja professori tiim käis nende aastate jooksul 330 naise rindade muutuseid jälgimas ja mõõtmas. Selgus, et need, kes rinnahoidjaid ei kasutanud, nende büst muutus hoopis tugevamaks ja pringimaks. Uurijad selgitavad seda sellega, et rinnahoidja piirab toestava rinnakoe kasvu.
Uuringus selgus veel, et naised, kes loobusid täieikult rinnahoidjate kandmisest, kogesid iga aasta rindade tõusu 7 mm võrra. Ilmnes ka asjaolu, et rinnahoidjaid mitte kandvate naiste rinnad muutusid kindlamaks ja osade naiste seljavalud kadusid samuti ära.
Uuring siiski ei tähenda, et kõik naised peaksid nüüd rinnahoidjad minema viskama. “Oleks väga suur risk soovitada kõikidel naistel rinnahoidjate kandmine lõpetada, sest uuringus osalejad ei esinda kogu populatsiooni,” ütleb uuringu teostaja.

Avafoto: Pexels/Pixabay

Loe lisaks:
KUIDAS valida omale rinnahoidjad, mis tõesti toestavad, aga näevad sealjuures kenad välja + Lisatud mõõdutabel!

5 FAKTI rinnahoidjatest, mida iga naine teadma peaks

Plussid ja miinused, mida enne rinnasuurendust teadma peaksid