Kalev ja Team Viru egiidi all tegutsevate treenerite Kersti ja Mehis Viru kergejõustikugrupp valis tippvõistluse eelseks treeningupaigaks Hiiumaa ja Kärdla staadioni.

Kärdlas treenib Kaire Leibak, kes on juunioride maailmameister kolmikhüppes, aga ka üks Eesti edulootusi kergejõustiku maailmameistrivõistlustel 15.-23. augustil Saksamaal, vahendab Saarlane.

“Hiiumaal on puhas õhk, vaikne, rahulik – siin treenida on nagu puhkus,” pihtis Leibak punasel staadionikattel kõhuli lesides, samal ajal kui treener Mehis Viru tema põrutadasaanud kanda plaasterdas.

Kergejõustikutreener Toivo Pruul, kellele Kärdlas asuv on kodustaadioniks, tõdes, et Hiiumaa on turvaline ning siin on head treenimisvõimalused, lisaboonuseks meri. Ainsaks probleemiks sportlaste jaoks liigkulukas majutus. “Siia tuleks kindlasti rohkem võistkondi laagrisse, aga puuduvad odavamad majutuskohad. Oleme kaubelnud, aga keegi ei taha hinda alla lasta. Saalipõrandal ja matil sportlane aga enam ööbida ei taha,” andis Pruul edasi sportlaste soovi.

Lisaks Leibakule kasvatavad Kärdlas võistlusvormi kümnevõistleja Aigar Kukk, tipptõkkejooksja Kadri Viigipuu, uus juunioride klassi kolmikhüppe liider Liane Pintsaar ja Hiiumaalt välja kasvanud tõkkejooksja Reeta Pere.