OHMYGOSSIP — Tõsi ta on, et osad riided vajad hella hoolt, mistõttu võiks nad käsitsi puhtaks pesta. Käsitsipesu puhul püüa vältida neid allolevaid vigu, sest muidu rikud oma eseme täiesti ära, vahendab Good Houskeeping.

1. Paned riided kõigepealt tühja kausi sisse
Kujuta nüüd ette, et lähed ise vanni ja istud ka kõigepealt külma ja tühja vanni sisse ning alles siis paned vee jooksma. Samamoodi ei peaks ka riideid kõigepealt kausi sisse ootama panema. Pesukaussi täites võib veesurve osadele kangastele kehvasti mõjuda ja pesuainet on raskem lahjendada, kui see on otse riietele kallatud. Niisiis esimesena lase kaussi vesi, lahjenda pesuaine ning alles seejärel kasta pesu vette.

2. Hõõrud plekke
Kui hõõrud plekke liiga tugevasti, kahjustad materjali. Käsitle plekke hellalt plekieemaldaja või vedela pesuvahendiga õrnalt sõrmedega hõõrudes. Pigista riideid seebivees mitu korda pesuveest läbi. Enamus riided saavad 15 minutiga puhtaks, aga tugevama määrdumisega esemed võivad vajada veidi pikemat ligunemisaega.

3. Kasutad loputamiseks jooksvat kraanivett
Õrnast kangast valmistatud ese võib jooksva kraanivee all venida, mistõttu tuleks need puhtaks loputada samal moel nagu eelnevalt pesnud oled. Lase kaussi puhas jahe vesi ja loputa riideese seal sees pigistades puhtaks.

4. Väänad riided kuivaks
Õrn riie ei vaja kuivatamiseks tugevalt väänamiseks, sest muidu rikud eseme ära. Parem viis on riie tõsta kahe käeva veest välja ja õrnalt pigistada nii palju, kui vett tuleb. Seejärel laota ese vettimava käteräti peale laiali ning keeruta räti sisse ja pigista õrnalt, kuniks ese on enamvähem niiske.

5. Riputad riided kuivama
Kui sa paned näiteks kootud eseme kuivamiseks rippu, siis venib see kahjuks välja. Soovitame õrnast materjalist valmistatud riideesemed alati panna tasasele pinnale kuivama. Kampsuni või ujumistrikoo võid kuivama panna näiteks tasasele pinnale saunalina peale. Pea meeles riideeset vahepeal ümber keerata.

Avafoto: OHMYGOSSIP

Loe lisaks:
Katrin Kuldma: Eesti meestemood on maailmas kahtlemata konkurentsivõimeline

EKSKLUSIIV! Airi Vipulkumar Kansar: Olen harjunud mööda metsi kondama, Indias poleks see võimalik