OHMYGOSSIP — Naine kulutab nädalas keskmiselt üle tunni aja, et omale kapist riided välja valida. Mõelge vaid – aastas teeb see kokku 3 päeva ja kogu tööea jooksul 5 kuud, vahendab Newser.

2000 naise abil tehtud küsitluses selgus, et tööpäeva hommikul kulutatakse umbes 12 minutit, et kapist omale riided välja valida. Nädalavahetuse hommikul kulub vähem aega, vaid 10 minutit.
Kõige rohkem aega kulub siis, kui naine on minemas kusagile õhtut veetma – lausa 27,5 minutit. Lisaks sellele muretsevad naisterahvad oma riietuse pärast juba eelmisel õhtul või enne, kui nad hommikul voodist üles tõusevad.

Küsitluse läbiviija ja ametivormide ning ülikondade looja Simon Jersey tõdes, et vaatamata planeerimisele, proovib 2 naist kolmest endale mitmeid rõivaid selga, enne, kui kodust lahkub ja umbes 15% kahetseb oma valikut ning tuleb koju tagasi ümber riietuma. 25% vastajatest ütles, et nad on end unustanud liiga pikalt riideid valima ning seetõttu tööle hilinenud. 37% nendest naistest, kelle jaoks riietuse valimine stressi valmistab, muretsevad hiljem edasi, kas antud riietus ikka sobib tööle selga. Teised mured on seotud riietusetiketi, ilma, väljanägemise ja sellega, kas riietus on väljakutsuv.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP

Loe lisaks:
Kristiina Kalberg: Meie tänapäeva diskoruumist on saanud riietusruum, mis on täis alasti kehasid ja kus on vähe ruumi!

Helen Mahmastol: Olen selline inimene, kes ajab ka riietuses iseloomu taga.

Lähed tööintervjuule? 5 NIPPI, mida rõivaste valikul silmas pidada