OHMYGOSSIP — Me kõik teame kedagi, kellele öelda “Sa näed ikka välja nagu aastaid tagasi!” Teadlased on paljastanud saladuse, miks osad naised paistavalt isegi ilulõikusteta vanusest nooremad, selgitab Harper´s Bazaar.

Väga paljud naised otsivad igavest noorusliku välimuse saladust või soovivad välja näha enda vanusest nooremad ning imestavad, miks osade naiste puhul see isegi ilulõikusteta võimalik on.

Harvardi ülikooli teadlaste sõnul peitub see saladus geenides. Meditsiinikool paljastas, miks mõne inimese puhul tundub, et ta ei vanane üldse. Nad uurisid 350 erinevas vanuses ja taustaga naiste geene. Uurijad lahterdasid need naised teistest eraldi, kes tundusid olema nooremad, kui nende tegelik vanus, aga kes ei ole selle nimel ühtegi ilulõikust lasknud teha. Neid naisi uurides saidki uurijad tõele jälile, leides, et geenid on väga tugevalt seotud naha vananemisega. Igaühe DNA-s on tuhandeid geene, mis keskenduvad raku energiale, naha moodustumisele ja antioksüdantide tootmisele, aga “mitte vananevatel” inimestel jagunevad need ülesanded teisiti ja ka pikema aja vältel, samas, kui teiste välimus muutub juba vanemaks. See väljendumine erineb rassiti. Teadlased leidsid, et Aafrika päritoluga naiste tume nahk vananeb 10 aastat aeglasemini, kui Kaukaasia naistel.

Avafoto on illustreeriv (OHMYGOSSIP)

Loe lisaks:
KUI JÄTKAD neid nelja tegevust, näed peagi välja kortsuline ja elujõuetu!

Tee kohe TEST ja saa teada, milline on sinu naha tegelik vanus