OHMYGOSSIP  — Peale lahkuminekut on toibumine keeruline ja sina saad sellises olukorras lihtsalt toeks olla. Teinekord võivad need kõige lähedasemad sõbrad sellistel puhkudel suust välja öelda nii valesid asju, mis ei ole murtud südamega inimesele kuidagi abiks, vahendab YourTango.

Järgmisel korral, kui sõber on kogemas kallimast lahkuminekut ja püüad talle toeks olla, väldi neid viite lauset:

1. “Mida sa tegid?”
Selline küsimus mõjub süüdistavana. Lahkuläinud inimene vajab eelkõige lohutust, mitte süüdistusi.

2. “Äkki ta pettis sind?”
See küsimus võib tunduda süütuna, aga kui lahkuläinu pole sellist asjaolu isegi mõttesse võtnud, viib see veelgi negatiivsema lõpptulemuseni. Täiesti teine lugu on siis, kui lahkuläinud inimene võtab teema ise arutlemiseks üles. Antud küsimus hakkab haiget saanud inimese kujutlusvõimes liigselt tiirlema ja ei paku lohutust.

3. “Noh, sa olidki ju natuke liiga…”
See näitab, et sa pole sõbra poolel ja mõistad, miks ta maha jäeti. Isegi, kui ta polnudki maailma parim kaaslane oma partnerile, ära too seda teemaks nüüd, kui on niigi kahetsemist ja läbielamist. Ta tunneb end niigi õnnetuna ja seda olukorda ei ole vajalik võimendada.

4. “Mis oleks, kui proovid…”
Näiteks lisasid selle ettepaneku lõppu kehakaalu langetamise või mõne muu ohtliku lause. Kui sõber vajab nõu, küllap ta küsib seda ise. Kui ta ei vaja nõu, ole pigem kuulaja rollis ja lase tal rääkida.

5. “Oo, ta on nüüd vaba?”
Kui soovid sõprussuhet lõpetada, see on üks viisidest. Sõbral on niigi kurb olla ja kui küsid ekskallima kohta, teeb see asja hullemaks.

Mõtle sõbra lohutamise peale ja kuidas ta võib end tunda. Pane end samasse olukorda, kas sinule meeldiks selliseid lauseid kuulda?

Avafoto on illustreeriv. OHMYGOSSIP

Loe lisaks:
Psühholoog annab nõu: Kui kaua siis õigupoolest tuleks peale lahkuminekut oodata, enne kui uuesti kohtingul hakata käima?

Psühholoogid avaldavad põhjuse, miks osad inimesed toibuvad lahkuminekust kergemini, kui teised

6 PÕHJUST, miks lahkuläinud suhe uuesti üles soojendatakse