Andres Viisemann (sündinud 1968) on Fondivalitseja nõukogu esimees ja LHV pensionifondide fondijuht. Andres on ühtlasei AS-i Lõhmus Haavel & Viisemann nõukogu liige ja asutaja 1999. a kevadel. Aastatel 1991-1997 töötas Hansapanga finantsturgude osakonna juhatajana ning 1998-1999 Hansapanga finantsriskide osakonna juhatajana. Andres on lõpetanud Tartu Ülikooli rahanduse erialal 1992.a, kaitsnud MBA kraadi INSEADis 1998.a.

Allikas: Kroonika (13.08.2008)
Link: http://www.kroonika.ee/artikkel.php?id=11306&hi=rice%2Ctim
Autor: Paavo Kangur
Katkendid artiklist: ”Andres Viisemann jagab optimiste”

Internetipank LHV ja selle juht Andres Viisemann on võtnud südameasjaks laste purjetamise toetamise. Seetõttu kingiti ka Eesti Optimistide Liidule 40 samanimelist purjekat, mis on mõeldud ennekõike laste purjetamise harrastuse arendamiseks.  «Meile meeldib purjetamine. See on veidi sarnane tuule püüdmisega aktsiaturgudel,» vestab LHV partner Andres Viisemann.

Muuseas toetati ka Spinnakeri regati korraldamist, mis on kavas alates 1976. aastast. Optimistide klassis purjetab maailmas üle 150 000 lapse.
Teatavasti on Viisemann tubli hobipurjetaja, tema kolleeg Rain Lõhmus tugev surfar ja Tõnis Haavel on mõelnud purjetamisega pääseda olümpiale ja selle nimel aastaid Austraalias harjutanud. Kõik kolm meest on andnud ka nime investeerimispangale Lõhmus, Haavel, Viisemann.

Allikas: Kroonika (06.05.2008)
Link: http://www.kroonika.ee/artikkel.php?id=10069&hi=andres+viisemann
Autor: Paavo Kangur
Katkendid artiklist: ”Suure raha hoidja”

«Halvematel aegadel vajame raha, mis on parematel aegadel kõrvale pandud,» sõnab Andres. Viisemann on investeerinud piisavalt endasse, oma haridusse, reisimisse ja lähedastesse.

Õppisid Prantsusmaal. Kas sellest oli kõvasti kasu või oli see rohkem ego rahuldamine?
Kindlasti ei olnud ego rahuldamine. Vastupidi. Prantsusmaal lasti hulk õhku egost välja. Tajusin seal, kui palju on minust andekamaid ja targemaid inimesi. See oli hea kogemus. Eestis olin harjunud olema klassi parim, tööl kõige parem. See kogemus tõi mind maa peale ja pani maailma asjadele teisiti vaatama. Kool muutis kõiki, kes seal käisid. See muutis mind kapitalistist sotsiaalselt vastutustundlikumaks inimeseks. Pehmete väärtustega inimesed, kes tulid Itaaliast või Inglismaalt, said seal rohkem kapitalistiks.

Kui suur su küttearve on?
Ma arvan, et 2000 krooni ringis. Mul on linna küte.

Mida arvad kullateoreetikutest?

Mulle tundub kulda investeerimine väga spekulatiivne. Võib-olla kulla hind tõuseb veel, kuid kuld iseenesest ei tooda väärtust. Aktsia esindab ettevõtet, mis toodab väärtust ja kasumit, ja seal on, mida aktsionäridega jagada. Kullaga kaasnevad hoidmiskulud ja see on nõudmisele ja pakkumisele üles ehitatud mäng. Mulle tundub, et kuld on riskantsem spekulatsioon võrreldes lihtaktsiatega.

Kas soovitad osta fonde, futuure või aktsiaid?
Tasub osta seda, millest aru saadakse, ja mida lihtsam toode, seda parem. Siis on selgem, mis mõjutab selle väärtpaberi liikumist. Hoida tasub asju, mille väärtust mõistetakse.

Korraliku dividenditootlusega lihtaktsiaid võib piisavalt leida nii Eestist, Soomest kui ka Rootsist. Need on lollikindlad?
Ma arvan, et aktsiad, mille dividenditootlus on kõrgem kui lihthoiusel, on väga head investeeringud ja neid võib leida. Ei tasu muidugi investeerida vaid ühte aktsiasse.

Kas teed panuse ja jääd ootama loogilist sündmust?

Hästi palju põhineb investeerimine riskide jagamisel, tõenäosusel, mis võib juhtuda, ning kõige halvema vältimises, et mitte teha liiga suuri vigu. Kogu aeg tuleb mängus püsida. Kõik teevad vigu investeerimises. Nii palju, kui on õigeid otsuseid, on ka valesid otsuseid, kuid tähtis on, et valed otsused oleks ainult natuke valed.

Kes juhib sinu raha?
Enda rahal hoian ise silma peal, kuid mind abistavad kolleegid. See ei ole soleerimine.

Kas käimasolev majanduskriis on maailmalõpp või halbade aegade perioodiline kordumine?

See on üks majandustsükli faas ja selles ei ole midagi harukordset. Langustele järgneb tavapäraselt tõus. Küsimus on millal. Seekord aeglasemalt, kuid kõik turud ei ole ühesugused. Mõned toibuvad kiiremini. Räägitakse tavapärasest kriisist, mis kordub kümmekonna aasta tagant, ja superkriisist, mille tsükkel on pikem. Superkriisist ei ole ma isegi kuulunud. Vahepeal oli lihtsalt väga palju odavat raha, mis liikus väga suures mahus ühest maailma nurgast teise. Virtuaalset raha loodi nii palju, et see kujundas vara hindade inflatsiooni.

Kas räägid sellest, et kõik uskusid kasvu?

Raha ei loonud keskpangad, vaid investeerimispangad, mis tõid turule tohutul hulgal uusi väärtpabereid ja kõikvõimalikke tuletisinstrumente, luues nii uut investeerimisraha.

Kas Indiat ja Hiinat julged osta?
Usun, et praegusest sajandist saab Aasia sajand ja sealsed väärtpaberiturud näitavad olulist kasvu ka pikas ajahorisondis. Kindlasti saame näha kriise, kuid hetkel on väga raske turu liikumist ette ennustada. Sealt võib oodata nii kiiremaid tõuse kui ka langusi. Lühemas perspektiivis oleme ettevaatlikud. Meie investeeringud Hiina on üsna väikesed ja Indiasse täiesti olematud, võib-olla natuke mõne fondi kaudu. Väga kiirelt liikuvat keskkonda üritame vältida.

Mida su oma raha teeb?
Ma olen võtnud riske Kagu-Aasia likviidsetes aktsiates ja ma ei ole väga rabeleja tüüp. Mul on oma rahaga õigustatud suuremaid riske võtta, teiste raha pean säilitama ja mõõdukalt kasvatama, leides sobiva hajutatuse. Kui Kagu-Aasia turud alla tulevad, siis loomulikult väheneb ka minu varade väärtus. Kuid ma ei kasuta investeerimisel laenurahasid ja hoian piisavat likviidsust. Muretsemiseks põhjust ei näe.

Mida sa räägid inimesele tänavalt, kui ta tuleb teie investeerimiskeskusesse nõu küsima?
Inimesed võiks investeerida alles seejärel, kui nad tunnevad valdkonda, sektorit ja regiooni. Kui on kahtlused, siis tuleb pikemalt järele mõelda. Sõbra või investeerimisspetsialisti nõuande peale ei soovita ma kohe ostma minna. Endal peab olema tunne, et investeering on hea. Siis on jaksu raskemad ajad üle elada. Kui osta, uskudes, et homme tõuseb, kuid tegelikult ei tõuse ning siis kiiresti maha müüa, on kiire kaotus käes.

Sul on kaks krahhi seljataga?

Ma ei vaata seda nii. Mitmest majandustsüklist on läbi käidud ja igaüks neist on veidi erinev. Kogemus annab kindlust, kuid liigset enesekindlust ma ei kiida heaks ning soovitan mustaks stsenaariumiks valmistuda. Kõige suuremad kaotused tulevad siis, kui kaob külm pea.
Kas oled endiselt Eesti kodanik?
Täiesti Eesti kodanik.

Allikas: LHV (11.12. 2007)
Pressiteade: ” AS Lõhmus Haavel & Viisemann juhatuse uued liikmed”
 
Alates eilsest on muutunud AS Lõhmus, Haavel & Viisemann juhatuse koosseis. Uude juhatusse
on kaasatud 4 uut liiget. Varasem juhatuse liige Andres Viisemann on nüüdsest ettevõtte nõukogu liige.Eile toimunud AS Lõhmus, Haavel & Viisemann (LHV) nõukogu koosolekul otsustasid selle liikmed kutsuda uude ettevõtte juhatusse neli uut liiget. Juhatusest kutsuti tagasi üks liige.

Lisaks varasemalt juhatusse kuulunud LHV tegevjuhile Liisi Ruusile kuuluvad nüüd juhatusse ka pearaamatupidaja Kerli Lõhmus, IT- ja arendusjuht Jüri Heero, Balti analüüsiosakonna juht Erki Kert ja AS LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja.

Varasemalt juhatusse kuulunud Andres Viisemann on edaspidi AS Lõhmus, Haavel & Viisemann nõukogu liige. Juhatusest nõukokku liikumist põhjendades tõi ta esile oma soovi igapäevase juhtimise asemel panustada edaspidi enam LHV tegevuse strateegilisse planeerimisse ning arendustegevusse.

“Nõukogu liikme kohale asumine ja juhtimise üleandmine uuele juhatusele on minu jaoks igati loogiline samm. Kõik uued juhatuse liikmed on ennast tõestanud vastutustundlike, oma eriala tundvate spetsialistidena. Me soovime olla investeerimispank, mida tuntakse kui usaldusväärset ja innovatiivset partnerit ning meile on tähtis pidev areng, paindlikkus ja ülim põhjalikkus. Neid eesmärke suudavad täna ellu viia just suure arengupotentsiaaliga värsked juhid, keda meil on uues LHV juhatuses rõõm tervitada,” ütles LHV nõukogu liige Andres Viisemann.

AS Lõhmus, Haavel & Viisemann nõukogusse kuuluvad nüüdsest Tiina Mõis, Rain Lõhmus ja Andres Viisemann. LHV on internetipõhine Balti investeerimispank, varem tuntud kui Lõhmus Haavel & Viisemann. LHV pakub eraisikutele ja ettevõtetele professionaalset väärtpaberivahendusteenust, pensionifonde, personaalset nõustamist ning varahaldusteenust.

Koduleht: http://www.lhv.ee