OHMYGOSSIP — Ligi pooled Soome meestest ütlesid uuringus, et nemad peavad naiste elu lihtsamaks, kui teemaks tuleb kaaslase leidmine. Mehed on veendunud, et naistel on tunduvalt lihtsam endale kallim leida, vahendab Iltalehti.

Soome ajaleht Iltalehti korraldas küsitluse, millest võttis osa 1014 inimest. Meestest peaaegu pooled, 43%, vastasid, et naistel on võrreldes meestega lihtsam endale kaaslane leida. Naistest ise arvas sedasi vaid 13%. Naistest 63% arvas, et kaaslase leidmine on mõlemal sool samaväärselt keeruline, aga meeste hulgas arvas nõnda vaid 43%.

Miks ligi pooled meestest ütlevad, et naistel on lihtsam partnerit kohata? Elanikkonna uurigute professor Osmo Kontula arvab, et meeste vastuste puhul mängisid rolli nende enda, sõprade või meedias kajastatu kogemused. “Olen kuulnud palju kommentaare selle kohta, kuidas naisi kutsutakse kohtingule, aga mehed ei saa kohtingukutsele isegi mitte vastust.”

Kontula koostatud FINSEX uuringu kohaselt peavad saadaval olevad mehed partneri leidmist võrreldes samas seisus olevate naistega selgelt keerulisemaks. “Oodatakse, et mees oleks aktiivne initsiaator. Mehed usuvad tõenäoliselt, et seepärast ongi partneri leidmine keeruline.” Samuti mängivad rolli haridustase ja sissetulek. Kõrgelt koolitatud ja heal elujärjel olevatest meestest on 90% leidnud omale partneri, aga vähem haritute ja madalapalgaliste hulgast on vaid pooltel kaaslased. Uurimustulemused esindavad igas vanuses olevaid inimesi, aga eriti just keskealisi mehi. Naiste puhul ei mängi sotsiaalne staatus erilist rolli. Vähem haritud ja väikese sissetulekuga naine leiab omale kaaslase samasuguse kergusega nagu kõrgelt haritud ja heal elujärjel olev meesterahvas.

Avafoto: OHMYGOSSIP
Allikas: Iltalehti.fi

Loe lisaks:
UURING paljastab, et naistega on keeruline koos elada
60% rootslastest ning 42% soomlastest elab üksi