OHMYGOSSIP — Lühike juuksestiil on aina populaarsemaks muutunud. Aga kas lühikeste juuste sobivuse puhul peaks inimesel olema ka teatud näokuju? Asjatundja annab Anna.fi vahendusel nõu.

Lühikesteks juusteks nimetatakse neid, mis jäävad lõuajoonest ülespoole. Millisele näokujule võiksid lühikesed juuksed enim sobida?

“Lühikeste juuste puhul on kõige suurem roll stiilil endal, kui näokujul,” tõdeb Q Hair juuksurisalongi direktor Laura Pimiä.  “Soenguga saab pehmendada, pikendada või kitsendada näokuju. Ovaalsele näole sobivad kõik juuksestiilid. Lühike soeng rõhutab kitsast ja pikka nägu, mistõttu ma ei soovita näiteks pixie-stiili,” ütleb Pimiä.

Kitsa ja pikema näoga inimestele leidub siiski ka sobivaid stiile. Tuleb valida lõige, mis tasakaalustaks pea kuju.

Kui nägu on nö südame-kujuline, tasub samuti hoolega mõelda, milline soeng valida. “Südamekujulise näokuju puhul on lõuaosa kitsam, kui otsmik. Ma ei lõikaks sellisel puhul soengut, mis rõhutaks otsaesist. Südamekujulisele näole soovitaksin parema meelega pikemaid juukseid, mis pehmendaks näokuju,” juhendab Pimiä. Soengustiili valimine ei ole tegelikult alati kinni näokujus. Lisaks tuleb vaadelda, milline on kael. Nende kahe asjaolu tõttu tulekski Pimiä sõnul juuksuriga vestelda ja koos sobiv stiil valida.

Õigesti valitud juuksestiiliga saab peita näokujust tulenevaid puuduseid ning esile tuua parimaid pooli. See eeldab seda, et juuksuris käikude vahele ei jää liiga pikka aega. Lühike soeng vajab pidevalt uuendamist, sest kasvab kiiresti oma vormist välja.  “Sõltub muidugi juustest, aga kui karv kasvab umbes 1cm kuus, siis ühe kuuga on soeng juba täiesti välja kasvanud.

Kui soovid säilitada stiili kindlates piirides, tasub käia juuksuris vähemalt iga 5-6 nädala järel,” ütleb Pimiä. “Olen täheldanud, et inimestel kipub olema illusioon, et lühikesi juukseid pole vaja üldse hooldada. Arvatakse, et pole vaja kasutada hooldavaid aineid, kuna juukseid lõigatakse nagunii tihti. Kui juuksed ei saa piisavalt niisutust, on neid raske soengusse sättida. Kuivad juuksed jäävad kõik erinevasse suunda. Hästi hooldatud juukseid on jällegi kerge käsitleda,” ütleb Pimiä lõpetuseks.

Avafoto: Pexels

Loe lisaks:
Evelyn Mikomägi: “Lühikesed juuksed on vallatumad ja mängulisemad ning toovad näo paremini esile”