Vaatamata sellele, et Eha on olnud modell, laulja ja proovinud servast ka näitlemist, leiab internetist tema kohta väga vähe artikleid. “Eestis on hea käia. Siin on kõik see, millest ma mujal puudust tunnen. Pere ja sõbrad. Kõike muud võin ju igalt poolt osta!” räägib peamiselt välismaal elav Eha.

Allikas: Ajakiri Naised (06.11.2008)
Link: http://www.ajakirinaised.ee/artikkel.php?id=14510
Autor: Teele Teder
Katkendid artiklist: „Eha Urbsalu ei vaja meest, kes teda üleval peaks“

Eha Urbsalu (37) on ilmselt üks tuntuim omaaegne missikandidaat, kes on praeguseks saavutanud suurema tuntuse kui samal aastal kroonitud miss. Auhindu ja tiitleid rahvusvahelistelt modellivõistlustelt on kaunitaril terve rodu. Kui paljud aga teavad, et esimese tähelennu tegi tänane supermodell 14aastasena nõukaaegses nätsureklaamis?

Sel kuul tähistab Eesti missindus kahekümnendat juubelit. See on Eha jaoks väga oluline tähtpäev ning kui talle võimalus anda, meeldib Ehale missindusest ja missidest lõputult lobiseda. Samuti soovitab ta kõigil tütarlastel sellistest võistlustest osa võtta – kaotada pole ju midagi. Varem, kui tal rohkem aega oli, kasutas ta tihti võimalust, et kodumaiseid või rahvusvahelisi missivõistlusi vaatamas käia, mõnikord oli isegi žüriis. Nüüd on sellest kõigest muidugi hulk aega möödas. “Enam pole sellist aega, kuigi huvi on endiselt alles,” ütleb nüüd peamiselt Miamis elav lauljast modell.

Kuigi Eha usub, et missindus on tema tegemiste puhul tuule tiibadesse lükanud, ei saanud naise tähelend üldsegi alguse iludusvõistlusel. Kõik juhtus hoopis kaks aastat varem, kui Eha oli veel 14aastane ja hoolimata oma noorest east proovis diskoteeki sisse saada.  “Püüdsin ennast vanemaks meikida ja sõbrannaga sisse saada. Me passisime nagu lollid seal Linnahalli ukse taga. Keegi meist välja ei teinud, kuid siis tuli diskor Allan Roosileht ja ilmselt ilusa naeratuse pärast saime tema toel sisse,” meenutab Eha. Viis minutit hiljem astus Eha juurde aga üks mees ja küsis, kas ta sooviks osaleda reklaamfilmi võtetel. Sel õhtul oli see Eha jaoks üks suvaline mees, kuid  järgnevatel päevadel kõrgelt austatud (ja tol hetkel Nõukogude Eestis ainuke) reklaamfilmide rezissöör Harry Egipt. “Nii olingi juba mõni päev hiljem Kalevi nätsureklaami võtetel,” räägib Eha õhinaga. Sealt edasi jõudis Eha veel osaleda kolmes kodumaises reklaamis. “Neid reklaame nägid kõik, kes sel ajal televiisorit vaatasid. Ülejäänud reklaame, milles ma mujal maailmas osalenud olen, eestlased kahjuks näinud pole,”  ütleb Eha, vihjates eestlaste vähesele huvile tema vastu.

Nüüd, 23 aastat hiljem vaatab naine lapsena tehtud reklaame ja võrdleb oma toonast välimust praegusega. Tundub, et ta pole piisavalt rahul. “Mõistan, et õnneks või õnnetuseks olen mõnest kohast juurde ja mõnest teisest kohast alla võtnud,” arutleb Eha, kelle sõnul pole juhtunud siiski midagi sellist, mille päras peaks iluoperatsioonile minema.

Praeguseks on Urbsalu teinud reklaamprojekte umbes neljakümnes riigis. Kaamera armastab Ehat ja vastupidi. “Esimesest reklaamist alates sain aru, et töö kaamera ees mulle sobib!” Kõik tema muudki tegemised on kaameratega rohkemal või vähemal määral seotud. Nii on Eha teinud kaasa erinevates filmides, kus on osalenud ka näiteks Johnny Depp ja Nicole Kidman. Ära ei tasuks unustada ka tema lauljakarjääri. Uusi lugusid ilmub tal kui Vändrast saelaudu. Viimase loo kirjutas naine näiteks käigupealt valmis lennukis.

“Kes teeb, see jõuab,” ütleb Eha konkreetselt. Teda tundmata võiks ehk arvata, et tegemist on lihtsalt rikka mehe kauni naisega, kuid Eha visiitkaarti nähes vajub paljudel suu lahti. See on tavamõõtmetest kaks korda suurem. Miks? Sest muidu ei mahuks tema, kodused, kontorite ja e-aadressid ning töised ja isiklikud telefoninumbrid ära. Hoolimata sellest, et Eha on andnud endaga suhtlemiseks mitu võimalust, teatakse rääkida lugematul hulgal legende sellest, kuidas temaga on võimatu kontakti saada. Viimase kahe nädala kõnedele mittevastamise kohta on tal selgitus olemas. “Olin Eestis õunu korjamas!” Nimelt oli Eha ema koduaias tänavu sügisel suur õunasaak. Tavaliselt käib Eha kodumaal kolm korda aastas, kuid seekord polnud tegu graafikujärgse visiidiga. “Lihtsalt tuli isu aeg maha võtta,” selgitab modell toonil, nagu oleks õunakorjamine kõige tavapärasem põhjus Miamist Eestisse puhkama sõita. Ta lisab, et lindistas ka seekord kodumaal ühe laulu ja kevadeks võib juba täispikka plaati oodata. “Eestis on hea käia. Siin on kõik see, millest ma mujal puudust tunnen. Pere ja sõbrad. Kõike muud võin ju igalt poolt osta!”

Allikas: Buduaar
Link: http://buduaar.ee/Article/article/4783
Katkendid artiklist: ”Eha Urbsalu: Ma ei jäta iial Eestit”

Kus sa elad?
New York-Miami-Tallinn.

Mis sind Eestiga seob? Kus meeldib rohkem elada, kas Eestis või USA-s?
Kõik minu sugulased ja lapsepõlvesõbrad on Eestis. See on peamine osa minu elust, sellepärast ma ei jätnud ega jäta iialgi Eestit. Samas on muidugi ka Miamis väga meeldiv elada.

Millised on tulevikuplaanid karjääri või elu suhtes?
Soovin kindlasti oma lauludega lauljana ja laulukirjutajana edusamme teha. Samas tahaksin kahe aasta pärast oma pere luua ja loomulikult oma olemasoleva pere ja sugulastega endiselt hästi läbi saada.

Mis on sinu elu suurim saavutus?
Mul on mõned väikesed saavutused, loodan, et see kõige suurem on veel ees!

Kas oled leidnud oma eluarmastuse?
Võib-olla.

Kes on sinu iidol?
Iidolit ei ole. Imetlen erinevate inimeste omadusi ja tegevusi.

Millal annad välja uue plaadi?
Mul on plaaditäis uusi laule juba lindistatud, lihtsalt pole leidnud mõtet seda välja anda. Samas on üksikud laulud tulnud välja kogumike peal Itaalias ja USA-s, näiteks nüüd tuli minu uus laul “People”, mille lindistasin Eestis, välja Itaalia “Top Radio Dance 2008” kogumiku peal.

Kus on olnud kõige lahedam kontsert?
Neid on mitmeid. Ma ainult huvitavatel üritustel esinengi. Näiteks sel kevadel Miamis ühel 1940. aastate stiilipeol koos 8 pealise svingi ansambliga. Terve väike lennuväli oli kinni pandud ja mitmed sõjaaegsed lennukid ja muidugi mõned, kes ise lennukitega kohale tulid. Umbes 2000 inimest olid kõik 1940. aastatesse riietunud! Väga vahva oli!

Koduleht: http://www.ehamusic.com/
Sünnipäev: 16.05.1972