Wris Reisibüroo juhatuse liikme Krista Esta sõnul on tuhapilvest tekkinud kaoses eestlased hakanud koju jõudmiseks omavahel koostööd tegema.

“Kõik meie töötajad on pidevalt arvutite ja telefonide juures, oleme ühenduses kõigi oma klientidega ning lisaks tavapärastele lahendustele püüame leida alternatiive. Saame oma kontaktidelt, klientidelt ja koostööpartneritelt infot vabadest kohtadest bussides ja autodes, mis mõnest Euroopa punktist Eesti suunas teel, ning levitame sõna edasi oma klientidele, keda teame marsruudile jäävates punktides olevat. Tundub, et kaos on inimesi ühendanud ning ollakse valmis kojujõudmise nimel aitama ka teisi,” rääkis Krista Esta.

Samuti on Esta sõnul reageerimas bussifirmad, kes saadavad Euroopasse busse eestlasi koju tooma. “Lisaks neile bussifirmadele, kel on mõne naasva turismireisi juures vabu kohti, on meile teadaolevalt plaanis ka mitmeid spetsiaalseid bussireise. Meil on olemas operatiivne ülevaade Eesti suunas liikuvates bussides ja autodes olevate vabade kohtade kohta, nii et huvitatud reisijatel on soovitatav ühendust võtta oma reisibürooga,” lausus Esta.