OHMYGOSSIP — Temperatuurinäidik kuvab miinuskraade ning esimesed mõtted liiguvad automaatselt sellele, mida õue selga panna. Kas jalga tasub tõmmata teksapüksid või pole hullu ka sukkade ja seeliku väel? Anna.fi jagab nõu mõlema riietuse kohta.

Ütleme nii, et kõik on sõltuv. “See sõltub sellest, millised on püksid ja teisalt jälle, mida koos seelikuga veel kanda,” ütleb Soome asjatundja Katariina Juurikkala. Juurikkala ütleb, et kõige hullem ongi just tuul, mis läbi riiete puhub ja sellisel puhul on teksapüksid kõige paremaks valikuks. “Teksapüksid on paksemad ja blokeerivad tuult. Ka seelikuväel saab hakkama, aga siis tuleb hoolega valida, mida alla või peale panna,” tõdeb Juurikkala.

Inimesed, kes armastavad kanda seelikuid, võiksid panustada soojematesse sukkpükstesse. Rohkem soojust pakuvad sellised sukkpüksid, mis sisaldavad villa. Kui saad kanda vaid sünteetilisi sukkpükse, vali sellised, mis oleksid võimalikult paksud. Kunstkiust sukad ei paku loomulikult nii palju sooja, kui looduslik kiud, aga kahtlemata blokeerivad paksemad sukad paremini tuult. Kui soovid, et sul oleks kohe eriti soe, tõmba sukkpükstele lisaks jalga veel üle põlve ulatuvad soojad põlvikud.

Kihilise riietumise juures tasub meeles pidada, et esimene kiht oleks võimalikult vastu ihu ja järgmiste kihtide vahele jääks juba veidi vaba ruumi, et õhk saaks liikuda. See tähendab siis seda, et kui su püksid on pisut laiavõitu, pane sinna alla sukkpüksid. Kui püksid on niisamagi kitsad, ei tasu sinna alla sukkpükse panna, kuna kitsas olukord ei tekita lisasoojust. Kitsaste pükste peale tasuks siis ehk panna juba suusapüksid.

Avafoto on illustreeriv: Marion Dyrvik (Ohmygossip Couture /Eric Fagerheim)
Allikas: Anna.fi

Loe lisaks:
Millised moetrendid valitsevad aastal 2018? VAATA iga kuu kohta eraldi!
DIY: Õmble endale armas seelik (Algajatele)
MIDA kanda sel kevadel ja suvel + ostusoovitused