Käesoleva sajandi suurim nimi Eesti spordis, kahekordne olümpiavõitja suusatamises Kristina Šmigun-Vähi (33) loobus tippspordist ja pühendub lapse kasvatamisele. Kristina hoiab süles oma kaheaastast tütart Viktoria-Krisi ning räägib, et tahab olla oma lapsele toetav ema.

Kristina räägib ajakirjale Kroonika, et ta sooviks veel lapsi ning et ta loodab, et ta lastel on parem musikaalsus kui temal ja nad oskaksid ilusasti laulda ja saaksid valida elus seda, mida nad tahaksid teha. “Ma tahan olla toetav ema. Nagu oli minu ema mulle,” räägib Kristina.

Kristinal on plaan ka edasiõppima minna. “Võib-olla lähen ajakirjandust õppima. Peaks järele proovima. Kohe varsti on sisseastumiseksamid,” naljatleb Kristina. “Kui nüüd tõsisemaks minna, siis tahaks leida seda õiget, mis teeks õnnelikuks. Võibolla peaks hüppama pea ees vette ja tegema oma esimesed vead. Nii sai alustatud ka sportlaskarjääri. Vead tuleb teha enne, kui tippu jõuad,” teab Kristina.

“Praegu tahan aega veeta tütre ja perega,” räägib Kristina ning ütleb, et tippspordist lahkumine tal südamele kripeldama ei jää. “Mul ei ole sellist tunnet, et oleks võinud veel midagi saavutada. Mu lapsepõlveunistus oli olümpiakuld. Ma ei saa hetkel nuriseda mitte millegi üle.”