“Kurvaks teeb, et mind nii alatult ära kasutati,” räägib Katarina Padar (38) Kroonikale. Oma raskele haigusele vaatamata, mida ta hiljuti läbi põdes, töötas ta üles modell Kristi Sarlini (19), kuid lubatud tasust jäi ta ilma.

“Mulle tehti pakkumine, õigemini lausa paluti appi, et teha Kristist modell, viia ta USA ja Pariisi turule. See oli tüdruku eluunistus,” räägib endine modell, stilist ning meikar Katarina. “Alguses ma ei tahtnud pakkumist vastu võtta, sest nägin, kui palju see tööd ja vaeva nõuab. Alustasin koolitamise ja treenimisega Kristi vanemate, eelkõige tema ema Annika Sarlini tungival nõudmisel.”

“Ausalt öeldes nägin tüdrukus ka piisavalt potentsiaali. Tahtsin oma silmaga suurt muutust näha. Tean omast käest, et kui midagi väga tahad, siis selle ka saavutad. Annika Sarlin lootis ja uskus tütresse, aga ta isa oli väga pessimistlikult häälestatud, ta oli kindel, et tütrest ei saa asja,” jutustab Katarina.

“Panime Kristi emaga paika konkreetse plaani ja tasu. Mu eesmärk oli ta valmistada nii füüsiliselt kui vaimselt ette modellimaailmas hakkamasaamiseks. Pidin viima ta Pariisi ja USAsse, kus ise kunagi modellina töötasin. Juhul, kui ta maailmas läbi lööb. pidin mina tema pealt saama tulu, nagu kõik modelliagentuurid või modellide mänedžerid tavaliselt,” räägin Katarina, kes Sarlinite perelt pole punast krossigi saanud ning on pettunud, et peale tema pooleaastast tööd tüdruk ega ta pere ei võta vastu isegi telefoni.

Kristi Sarlin võitis hiljuti FashionTV Eesti konkursi. Mida sellest võidust Katarina arvab? “Mul on hea meel Kristi saavutuste üle. Ma uskusin temasse. Mul on hea meel, kui inimesel hästi läheb, ta on edukas, rahul ja õnnelik. Kurvaks teeb, et mind nii alatult ära kasutati, isegi aitäh ei öeldud. Pühendasin talle üle poole aasta oma elust. Õpetasin teda tervislikult toituma, kõndima, treenima, poseerima… Tegime iga päev kümnest kaheni trenni, jooksime, kõndisime, tegime jõuharjutusi, õpetasin talle poseerimist, tegime koos süüa, et ta oskaks iseseisvalt tervislikumaid valikuid teha, stiliseerisin teda… Suure töö tegin ära,” räägib Katarina, kes kavatseb Sarlinitega kohut käima hakata.