Alates kevadest võib näitleja Marika Korolevi kohta öelda ka professionaalne grimmikunstnik, sest naine lõpetas Tiiu Luhti Grimmikooli, räägib Marika ajakirjale Nädal.

Jumestuskool pole tavaline kool, kus tuleb istuda ja konspekti kirjutada. “Seal ei pea nühkima koolipinki, vaid inimeste nägusid, ja konspekti ei kirjutata paberile, vaid näole,” ütleb Marika. Tulemus jäädvustatakse fotokaameraga. “Teadmiste kontroll ongi see, kui suudad luua suvalisest inimesest kellegi teise nii, et see ka lähemalt vaatamisel ehtne tunduks.”

Marika ei nimeta grimmikunstniku elukutset enda jaoks uueks alaks, sest see on näitlemisega tihedalt seotud. “Pigem mängimine ühelt poolt ja karakteri loomine grimmi ja lavastuse kaudu teiselt poolt on sama elukutse kaks erinevat külge,” põhjendab ta. “Saalis istuja peab uskuma sinu rolli ning jumestuse ülesanne on seda usutavust süvendada.”

Aastaid grimeeritava rollis olnud näitleja eesmärk oligi mõista karakteri loomise teist poolt. “Ehk kuidas luuakse minu rollile usutavat “kesta”,” jätkab ta.
Küsimusele, kas nüüd hakkab näitleja ise enne etendust endale grimmi tegema, vastab ta, et tüüpilisel naisel tekib mingi meikimisoskus juba 12aastasena või natuke hiljem. “Minu vanuses oleks lootusetult hilja end ise meikima hakata, kui ma seda varem teinud poleks.”

Marika Korolevi töögraafik on hetkel tihe, rolle pakutakse rohkem, kui reaalne ajaplaan mängida lubab. Näiteks sel suvel teeb Marika kaasa Komöödiateatri lavastuses “Spioon Venemaalt.”