“Kui läksin mõne mustanahalisega juttu ajama, teeskles ta, et ei kuule või ei saa mu aktsendist aru,” meenutab lauljatar Sofia Rubina (24), kes on pärast aastast USAs õppimist taas kodumaal.

Mullu suvel avanes Sofial erakordne võimalus asuda õppima mainekasse Berklee muusikakolledžisse Bostonis, kirjutab Naisteleht. “See on väga kallis lõbu. Mul tohutult vedas, et sain selle stipendiumi,” õhkab Sofia.

Sofia, kelle süda õhkab džässile ja soulile, pani end kirja gospelkoori, kus ta oli eneselegi üllatuseks ainuke valge. “Ja kui ühel suuremal kontserdil lasti mul üks salm soolot laulda, hakkasid kohe minu poole lendama koorikaaslaste mõrud pilgud,” meenutab Sofia.

Kui Sofia läks mõne koorikaaslasega juttu ajama, ei teinud need temast väljagi, vaid teesklesid, et ei kuule või ei saa võõramaalase aktsendist aru. “MInu jaoks oli see kõik väga võõristav, kuna ise olin ma nende suhtes ju väga südamlikult häälestatud,” meenutab lauljatar.

“Mul võttis pool aastat, et nendega n-ö omaks saada, aga lõpuks mängisimemustanahalistega suisa ühes bändis. Džassis polnudki probleemi, aga vot souli- ja R&B-stiiliga võtsid nad kohe hoiaku: see on meie muusika, mis sina valge, oskad ka groove´ida vä,” muigab Sofia.

 

Fännidel on võimalus Sofiat kuulata juba 17.juulil Tallinna Merepäevade džässikava raames!