Raadio Sky Plus lükkab 10. juulil kaheks nädalaks käima tervet Eestit haarava 100 000-kroonise auhinnafondiga vihjemängu „Jälitatav“. Enneolematu otsingumaratoni käigus võidab iga päev üks salapärase Jälitatava tabanud raadiokuulaja 10 000-kroonise „pearaha“.

Mängus osalemiseks tuleb 10. – 23. juulini pidevalt püsida raadio Sky Plus lainel, saatejuhid annavad iga päev kell 9, 12 ja 17 eetris Jälitatava asukohta puudutavaid vihjeid. Samuti võivad jäljekütid abi saada raadiojaama kodulehelt ja Jälitatava sõnumitest Twitteris. 10 000 krooni võitmiseks tuleb vihjete põhjal Jälitatava asukoht ära aimata ning esitada õigele inimesele  paroolküsimus “Kas sina oled raadio Sky Plus Jälitatav?”. Õige Jälitatava tabamise korral jõuab intervjuu leidjaga ka raadioeetrisse.

“Tegu on kaasakiskuva ja täiesti etteaimamatu raadioaktsiooniga, mis haarab inimesi kõikides Eesti otstes – nii tänavatel, kontorites kui tagaaias grillides,” ütles raadio Sky Plus programmidirektor Toomas Puna. Ta lisas, et kuna Jälitatav liigub kõikjal mööda Eestit, siis ei maksa mingil juhul eetris ja netis antavaid vihjeid maha magada – Jälitatav võib seista otse su enda maja ees või peesitada kodupargis.

Vaid tugitoolist püstikargamisest Puna sõnul aga 10 000 krooni võitmiseks siiski ei piisa. „Mängust teeb tõelise põneviku asjaolu, et Jälitatav ei kanna mingeid eritunnuseid ning esialgu pole teada isegi see, kas tegu on mehe või naisega. Igal juhul pole Jälitatav raadiotegijate hulgast,“ lausus ta.

Kõige kindlam viis Jälitatava tabamiseks lihtsalt kõigile vihje piirkonnas liikuvatele inimestele paroolküsimuse esitamine. “Pole välistatud, et Jälitatav liigub väga rahvarohketes kohtades, kus polegi muud võimalust kui süda rindu võtta ning umbropsu pärima hakata,” soovitas Puna, kelle sõnul saab lisaks põnevusele mängu jooksul kindlasti ohtralt nalja, sest osaledes võib kohata paljusid imestunud pilke ning ka ise „kahtlusaluseks“ osutuda.

Jaht Jälitatava püüdmiseks algab reedel, 10. juulil ning lõpeb 23. juulil. Jälitatav on liikvel tööpäeviti kell 9 kuni 20 või kuni võiduka tabamiseni. Kui vaatamata vihjetele jääb Jälitatav päeva lõpuks püüdmatuks, jätkuvad otsingud sama “pearahaga” juba järgmisel mängupäeval.