Pärast seda kui tuli avalikuks Jonas Bergströmi seiklus 21 aastase norratari Tora Uppstrøm Berg´iga, oli kuningas Carl Gustav äärmiselt pettunud ja vihane. Kihlus tühistati, Jonas polnud enam kuningalossi teretulnud, ta sai rootsi rahva hukkamõistu osaliseks ja läks põranda alla. Muu hulgas elas ta sõprade juures prantsuse Nices.

Mai keskel naases Jonas Bergström tagasi tööle peenes advokaadifirmas Vinge Stockholmis. Sellest ajast saadik on ta elanud erinevate sõprade juures, kuid nüüd on ta leidnud pikemaajalise lahenduse. Expresseni andmetel kolib Jonas elama ema ja isa juurde.

Enne skandaali elas Jonas eksklusiivses Östermalmis, Hovstalletil asuvas korteris, mida üürib välja Tema Majesteet Kuningas ja milles edasielamine polnud tema jaoks enam võimalik. Kuningakoda haldab mitmeid kortereid, kuid kõigil elanikel tuleb arvestada sellega, et kuningal on otsustamisõigus ning niipea kui mõnel kuningliku perekonna liikmel või nende töötajal on vaja korterit, pole muud valikut kui pakkida kohvrid ja välja kolida.