Juunis lõppes riikliku tasuta koolituste projekti “Täiskasvanute tööalane koolitus kutseõppeasutustes” esimene periood, mis kestis kaks aastat ja läks maksma 60 miljonit krooni. Selle raames sai erialast täiendõpet kokku 23 507 inimest üle Eesti.

Sügisel kursused jätkuvad ja nende kohta saab infot alates 15. juulist aadressil www.hm.ee/tasutakursused Koolitustele saab registreeruda kursust korraldavate koolide kaudu, kelle andmed leiab samalt koduleheküljelt.

Haridus- ja teadusministeeriumi projektijuhi Inna Laanmetsa sõnul oli programmi kõige mahukamaks osaks arvutiõpe, millest võttis osa üle 4000 inimese. Tasuta koolitused on peaasjalikult suunatud mitte ümberõppimisele, vaid juba olemasolevate oskuste-teadmiste arendamiseks ja kinnistamiseks. Suuremad olid veel koolitused kokkadele, kelneritele ja teenindajatele, ehitajatele, müüjatele ja laotöötajatele.

Sel aastal said kursustel osaleda ka ajutiselt töötud ja ametlikult töötuks registreerumata inimesed, lapsepuhkusel viibivad emad, puudega inimesed ning mingil muul põhjusel mittetöötavad inimesed ja pensionärid, kel plaan tööturule naasta. Seoses tekkinud muutustega majanduselus ning sellest tingitud olukorraga tööturul, esitati ka 1,7 miljoni krooni suurune lisatellimus väikeettevõtluse ja raamatupidamise ehk FIE-de ja väikeettevõtjate lisakursustele.

Kursused algatas Haridus- ja Teadusministeerium ning kaasrahastas Euroopa Sotsiaalfond. Kokku kulutati esimese kahe aastaga koolitustele 60 miljonit krooni.