Mitmeid ajakirju ja moelavasid kaunistanud ning Imre Kosele ja Peeter Tavale kuulunud Bellavista söögikohti turundanud modell Greis Lauguse algsest plaanist New Yorgis aeg pooleks aastaks maha võtta, ei tulnud midagi välja: elu suures õunas hakkas sedavõrd meeldima, et ta otsustas erialase töö leida ning sinna jäädagi.

Vastav (töö)viisa saamine oli aeganõudev, ent vaev tasus ära. Nüüdseks on Greis New York Citys elanud kaks aastat. Kuigi ta võttis HB Studios ka näitlemistunde, on kaunitar endiselt ametis oma meelisvallas, turunduses. Greis tõdeb, et kahe linna elutempod pole küll võrreldavad, ent meluga harjununa kohanes ta suurlinnas kiirelt. Ta arvab, et NYC´i elu sobibki eeskätt noortele ja aktiivsetele, kes armastavad suhelda ja ringi liikuda. Või kel on karjääriga suured eesmärgid ning tugev iseloom.

Eestis koduseid-sõpru külastades hindab Greis ise nüüd rahulikumat suhtlust kui klubituurid. “Mõnus on tulla suvel ja näiteks suvilasse sõita. Pidudel võib korra ära käia, aga ega väga ei tõmba. Mitte selle tõttu, et NYC´is nii palju parem oleks, vaid hetkel lihtsalt olen pigem koduste ürituste ja restoranides käimise naoutija kui diskopepu,” räägib Greis Laugus ajakirjale face|control.

“NYC´is käiakse väljas absoluutselt iga päev. Manhattani inimesed eelistavad pigem nädala algust, nädalalõputi tulevad inimesed New Jerseyst, Long Islandilt, mujalt äärelinnadest. Üldjuhul minnakse ka enne restorani sööma ja dringile,” räägib Greis millal väljas eelistatakse käia. “Modellide seas on populaarsed promootorite õhtusöögid, kel on eri päevadel erinevate restoranidega kokkulepped. Kuhu siis seltskonnad vapraid ja ilusaid kohale kutsutakse, et ikka rikkamaid meeskliente kohale meelitada.”

“Nüüdsel ajal on ka popp cougarlus (vastand suggar daddyle) ehk siis veidi vanem naine, kes on mehest lahku läinud ja otsib nüüd noort verd, näiteks nagu Madonna. Et siis ka teisel ringil rahakad prouad käivad silma viskamas noortele meesmodellidele või lihtsalt ilusatele poistele.”

Kuumadesse kohtadesse sisse pääseda on raske. “Face control on ja listid igal pool, sissepääs popimatesse kohtadesse on raske. Ilusatel tüdrukutel on alati lihtsam, neid lastakse ikka sisse, et meelitada rikkaid mehi laudu ja pudeleid ostma. Meestel on raskem, kõige lihtsam sisse saada ongi laud osta või mõnda promootorit või omanikku tunda. Muidu võid seista pikas järjekorras köie taga kaua-kaua ja kui hästi läheb, saad sisse ka. Turvamehi uksel pole mõtet tüüdata ega närvi ajada, siis kaob lootus täielikult. Laudade hinnad algavad sõltuvalt klubist 1000-2000 dollarist, hinna sees on viinapudel ja mahlad.”

Refereeritud artikli täisteksti lugege ajakirjast face|control