Raadio- ja telekaunitar Kertu Jukkum räägib ajakirjale face|control, et teda ei häiri teiste inimeste riietuse juures absoluutselt mitte miski. “Mulle meeldib, kui inimesed on silmapaistvad ja kasvõi pisut kreisi väljanägemisega,” räägib kaunitar.

“Mujal maailmas kohtab seda tunduvalt rohkem aga eestlane justkui kardaks erineda ja nii poetakse tihti kõiksuguste kaubamärkide taha,” arvab Kertu. Vaatamata vabameelsusele, jutustab naine, et tema riidekapist ei leia kunagi roosades toonides rõivaid ega aksessuaare. “Mingil põhjusel ei tunne ma ennast selles värvis hästi.”

Kertu räägib, et tema stiil on muutlik. “…muutlik ja sõltuv päevakavast, ilmast ja tujust. On päevi, mil tunnen end ülihästi klassikalistes teksapükstes ja pusas, ning päevi, mil naiselik kokteilikleit ning kõrge konts on must be. Aga neidki päevi tuleb ette, kus riietun tibukollasesse kostüümi.”

Küsimusele, kas naine eelistab neutraalsust või värve, vastab Kertu: “Kindlasti värve! On olnud aegu, mil olin totaalne musta kummardaja ja sellele ajale mõtlemine tekitab siiani õudust – jube üksluine ja masendav. Viimasel ajal lähtungi riideid soetades kirevast värvitoonist.”

Kertu trende ja moodi ei jälgi. “Armstan omanäolisust ja pealegi, nagu Carmen Kass on öelnud: kõik on moes. Oluline on vaid, et kandja oskaks sobitada ja mis peamine, välja kanda. Mulle ei meeldi end raamidesse suruda ei moes ega muus.”