Tarmo Sumberg ütles, et müüs luksushotelli Kolm Õde Hollandi firmale Maslé Onroerend Goeb B.V., kuna hetkel valitsevad Baltimaade turismi- ja kinnisvara turgudel keerulised ajad.

“Riskide hajutamine, Balti riikide majandussituatsioon on väga keeruline,” põhjendas hotelli müüki Best Systems OÜ omanik Tarmo Sumberg. “Seda eriti turismi- ja kinnisvaraga seotud valdkondades,” lisas ta. Best System OÜ-le kuulus hotellis 66,6 protsendiline osalus.

“Minu poolne panus sellesse objekti on kaheksa aasta jooksul realiseerunud. Midagi lisada ei ole. Uue omaniku tahe, energia ja ressursid peavad seda edasi arendama,” märkis Sumberg Äripäevale.

Tema sõnul tahtis tehingu sõlmida Hollandi rõivakaupleja Maslé Onroerend Goeb B.V. Endine hotelli osanik loodab, et uus omanik toob hotelli elu tagasi. Ostuhinda ei soovinud Sumberg avaldada.

Mullu jäi hotell Kolm Õde ligi 30 000 krooniga miinusesse. 2009. aasta kasumit Sumberg ennustama ei soostunud, sest hetkel on olukord selleks liiga ebakindel. Ta lisas vaid, et töötajate arvu pole nad viimase aasta jooksul kärpinud.