OHMYGOSSIP — Uuringud näitavad, et naine ei pea esimesel kohtingul ise suurt midagi tegema, et edasine viltu veaks. Hoopis mehed on need, kes saatusliku vea sooritavad, vahendab Telegraph.

Stanfordi ülikooli teadlaste sõnul peaksid mehed naisi rohkem kuulama ning vältima tööteemadest vatramist, sest vastasel juhul kisub kohting kiiva. Naised aga pääsevad kergemalt – mulje avaldamiseks ei ole tarvis palju teha, sest mehe huvi ei kao nii kergesti. Uuring näitab, et sellised mehed, kes kuulavad ja on sümpaatsed, jätavad kustumatu mälestuse. Huvi aga kaob, kui mehed hakkavad oma tööasjadest rääkima või on mõnel muul moel sotsiaalselt ebameeldivad.

Teadlased tegid katse ja lindistasid nelja minuti vältel kohtingukaaslaste vestlust. Viidi läbi tuhat lühikohtingut. Kui kohtamine oli läbi, tuli kümnepalli süsteemis hinnata, kas kaaslane oli meeldiv, kohmakas, sõbralik, flirtiv või enesekindel ja vastuseid võrreldi kõikide teiste omadega. Selle käigus selgitati välja, milline on toimiv jutustamise strateegia, et kohtinguid saadaks edu. “Kui tegemist on lühikohtingutega, otsustavad naised,” ütleb keeleteaduse ja infotehnoloogia professor Dan Jurafsky. “Üldiselt öeldakse, et naised on valivamad, mistõttu võime ette kujutada, et nad ongi domineerivamad osapooled,” jätkab mees.

“Saime teada, et õnnestunud kohtingutel räägivad naised enamjaolt endast ja mehed räägivad kaasa ning on toetavad, sümpaatsed naiste probleemide osas.” Kui mehed said võimaluse omi kogemusi jagada, kuidas kohting läks, mainisid nad naise hääletooni muutust. Kui naine on huvitunud, tema hääletoon muutub malbemaks, kõrgemaks ja pehmemaks, millele lisaks kostub naeru. “Meestel on naiste vastu pea võimatu huvi kaotada. Teame, et mehed valivad saledamaid ja naised pikemaid mehi, aga selles uuringus ei paistnud kehamassiindeksil mingit seost olevat,” hämmastub Jurafsky.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP