Gunnar Kobin ei kinnitanud, et ta on üks Bonnieri Läti meediaäride ostu finantseerijatest, samas tunnistas ta huvi selle projekti vastu.

“Minu andmetel oli Kalle Norbergi poolt esindatud investorite ringi koosseisust teavitav PR-teade sõnastatud selliselt, et minuga on kontakteerutud ja räägitud võimalikust tulevasest osalemisest Baltikumi meediaettevõtete konsolideerimise plaanis. Seda saan ma ka kinnitada,” teatas Kobin Äripäevale.

Kobini
sõnul on ta tuttav nii rahastamiskava autori Kalle Norbergi kui Läti meediaäri ostnud Aleksanders Tralmaksiga. “Nende plaan oma olemuselt on huvitav ning kindlasti räägime me nendest mõtetest edasi. Enamat ma kahjuks teema kohta öelda ei saa,” sõnas Kobin.

Läti päevaleht Diena kirjutas täna, et Bonnierilt nende Läti meediaäri ostu finantseerib 50% ulatuses Eesti investeerimispankur Kalle Norberg, teise osa jagavad Gunnar Kobin ja Skype’i asutajad. Tehingu summaks nimetati 200 miljonit krooni.

Eelmisel nädalal teatas Läti meedia, et kunagise päevalehe Diena juhi Aleksanders Tralmaksi ainuomanduses firma Nedela ostab Rootsi Bonnierilt välja ärilehe Dienas Bizness ja päevalehe Diena.