Rein Kilk müüb 25 protsenti turvafirmast Skorpion turvateenuste osutajale Pristisele, eesmärgiks jõudsamalt Baltimaadesse laieneda.

“Lätis ja Leedus osutame juba valveteenust, aga millal seal kellegi üles ostame, neid läbirääkimisi täna veel ei peeta,” rääkis Pristise suuromanik ja nõukogu esimees Indrek Sepp Äripäevale. Pristisele annab tehingu sõlmimine Skorpioniga laiema klientuuri ning hõlbustab valveseadmete müüki. Sepa sõnul on Pristis juba 2004. aastast saati valveteenistust pakkunud ning nende jaoks oli see igati loogiline samm.

Skorpion osutab teenuseid Eesti maakondades. Ettevõtte omanik Rein Kilk ütles, et Lätis-Leedus tegutsemine elavdaks nende tegevust ka Eestis. Tema sõnul hakkab Pristis lepingu alusel paigaldama tehnikat: seadmeid, andureid, sh suitsuandureid. Skorpion teostab objektidel valvet.

Osapooled ei soovinud osaluse hinda avaldada, kuid Sepa vihjete põhjal võis aimata, et Skorpioni 25protsendiline osalus maksab ligi 25 miljonit krooni.

Indrek Sepp ütles, et turvafirma 2009. esimese poolaasta kasumiks plaaniti 6-7 miljonit ning see plaan tema sõnul ka täitub. 1993. aastal asutatud turvafirma Skorpion kasum koos tütarfirmadega oli eelmisel aastal 4,2 miljonit. Kilk loodab aasta lõpuks teenida suuremat kasumit.