OHMYGOSSIP — Kodutööde jagamine on igaviku kestev arutelu, ometi on ka neid, kelle peres on kõik tasakaalus. Uuring aitas välja selgitada, mis on mõjutajaks kodutööde jagamisel paari vahel, vahendab Women´s Health.

Work, Employment and Society väljaandes ilmunud brittide uuring paljastas, et kodutööde jagamine paari vahel võib sõltuda sellest, kui palju mees teenib. Uuringu tarbeks koguti kokku 36 naist, 12 meest, kes kõik olid paarisuhtes. Osalejatelt sooviti teada, kes hoolitseb erinevate kodutööde eest nagu koristamine, toidu valmistamine ja laste eest hoolitsemine. Osalejatelt küsiti ka, millist palka ta ise ja kaaslane parajasti teenivad.

Kõik uuringus osalenud naised (ka uuringus osalenud meeste naised) töötasid nädalas vähemalt 30 tundi. Saadud tulemuste analüüsist tuli välja, et kui naine teenib enam ja/või teeb nädalas rohkem töötunde, kui mees, teeb mees rohkem koduseid töid. Kui mees teeb pikemaid tööpäevi, siis kodutöödes ta abiks pole.
Nendest tulemustest hoolimata teevad naised kodutöid siiski rohkem, hoolimata sellest, palju nad ise või mees palka teenib.

Avafoto: OHMYGOSSIP