OHMYGOSSIP — Kõrges vanuses seksimine mõjub naistele hästi, aga sama ei saa kahjuks öelda meeste kohta. Uuring näitab, et kõrges eas seksimine põhjustab meeste seas suurenenud ohtu südameprobleemideks. Kõrges eas naistel mõjub seks aga hästi, sest alandab vererõhku, vahendab Bustle.

Michigan´i ülikoolis tehtud uuring paljastas, et vähemalt korra nädalas seksi harrastanud mees kannatas kaks korda suurema tõenäosusega südame- ja veresoonkonnahaiguse käes, kui mehed, kes olid vähem vahekorras. Uuring näitas, et veel suurem risk oli neil meestel, kes kirjeldasid oma seksi kogemust “eriti suurepärane” või “rahuldav”. Uuring teostati ajavältel aastatel 2005-2006 ning patsientideks oli 2204 inimest, vanuses 57-85 eluaastat. Uurijad selgitasid välja, et vähemalt korra nädalas seksinud meestel oli tõenäosus südameatakiks, insuldiks või mõneks muuks südame- ja veresoonkonnahaiguseks kaks korda suurem tervelt viie aasta vältel.

Kõrges eas naiste puhul olid tulemused vastupidised, sest neile mõjus seksuaalvahekord hoopis positiivselt. “Hea seks võib kõrgemas eas naisi kaitsta südame- ja veresoonkonnahaiguste eest,” ütles uuringu läbiviinud sotsioloog Hui Liu.

Soolisele erinevusele võivad olla erinevad põhjused. Märgati, et naiste orgasmist vabanevad hormoonid põhjustavad intiimsust ja leevendavad stressi. Liu märkis, et mehed saavad suure tõenäosusega naistelt rohkem tuge, kui mehed naistelt, isegi, kui suhe on kehv. Seetõttu mõjub seksiga tulenev efekt naistele tervendavalt, mis omakorda mõjutab füsioloogilist tervist. Meestel seevastu on kalduvus seksi ajal end kulutada, mis omakorda tekitab lisastressi vereringkonnale, et orgasmi saada. Sooritust parandav ravim Viagra suurendab küll testosterooni, aga tekitab siiski veel suurema riski vererõhuprobleemidesse.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP