OHMYGOSSIP — Soomlane Mika (47-aastane ja nimi muudetud) on oma naisega viimase 12 aasta jooksul seksinud vaid ühe korra. Paar on koos olnud 20 aastat. Suhte algusaastatel sujus seks normaalselt, kuni saadi teada, et lapsesaamine on keerulisem, kui teistel, vahendab Iltalehti.

4 aastat üritati lapse saamise nimel voodielu aktiivsena hoida ja kui rasestumine lõpuks meditsiinilise sekkumisega õnnestus, kadus seks paarikese elust täielikult. Meeleheitlikult soovitud laps oli tihti haige ja pere elu hakkas väga palju lapse ümber tiirlema. Alguses ei olnud Mika ise ka seksist huvitunud, kuna naine põetas tihti haiget last. Mika oli veendunud, et tema ja kallima vaheline voodielu taastub, kui laps veidi suuremaks kasvab. “See mõjus rängalt, et naine vajas koju abilist, aga ei igatsenud oma meest. Püüdsin olla väga hea mees. Organiseerisin naise jaoks vaba aega ja hoidsin lapsi. Mäletan, kuidas ühe aasta lõpus mõtlesin, et uuel aastal pean kindlasti vähemalt korra seksi saama.” Laps magas oma vanematega samas voodis paar-kolm aastat, kuniks Mika talle oma toa tekitas. Pereelu hakkas juba liigselt lapse ümber tiirlema.

Ühtäkki pani mees tähele, et nägi und oma naissoost töökaaslasest. Ta armus töökaaslasesse, millest kujunes tööromantika. See oli salasuhe, mis tekitas elevust ning mees oli arvamusel, et kui kodune olukord pole kiita, tekibki ruumi kõrvalsuhtele. Kõrvasuhte eesmärk oligi puhtalt seks, ent ta koges ka sügavat sõprust, mille käigus lahenes läheduse probleem. Suhe kestis mõned kuud ning Mika juba mõtles ka lahutada, aga kuna naine oli oma mehest majanduslikult sõltuv, jäi see katki. Mika otsustas töökaaslasega suhte katkestada ja hoolitses oma seadusliku abikaasa eest edasi. Seejärel hakkas elu allamäge veerema. Mika lasti töölt lahti ning kahe järgneva aasta jooksul suri 3 lähedast inimest. “Kogu selle kaose keskmes jäid kodused probleemid tagaplaanile. Mul oli siiski ju perekond. Toetasin neid, aga helistasin siiski aegajalt ka endisele töökaaslasele.”

Mika hakkas taas mõtlema, et kui naine on nüüd majanduslikult stabiilseks saanud, võiks ta siiski lahutada ja endise kallima poole naasta, aga viimane teatas telefonis, et on teise mehega kokku kolimas. “See tekitas minus tagasilöögi. Kogesin meeletut armukadedust ja ei saanud öösiti magada. Panin tähele, et see kestis järellainetena veel mitu aastat.” Hiljem läks Mika psühholoogi vastuvõtule ja käis mõned korrad naisega paariteraapias. Tema naine ei teadnud, et mehel oli endise töökaaslasega suhe olnud. “Saime teraapias asjadest rääkida. Naisel olla teismeeas olnud agressiivseid kogemusi seksiga. Hakkasin uuesti meie abielus lähedust tekitama. Meil oli nädalane periood, kus harrastasime seksi.” Vahepeal käisid Mika ja naine reisil ning mees soovis hotellis seksida, aga midagi ei toimunud. “Olen palju mõtisklenud, kas seks võiks olla põhjus, miks lahutada ja jätta pere. Mõte sellest, et olen lahutatud keskealine mees, ei meeldi.”

Mika on teinekord võtnud seksi teema ka jutuks, aga naine on arvamusel, et seksi ei peaks enam keskealisena harrastama. Kogu see teema on naisele raske. “Alati on selleks teemaks mittesobiv aeg. Kui väljendan nukrust, et me ei seksi, rikub see kogu õhtu.” Viimastel aegadel on Mika otsinud lohutult naistelt, kellele tuleb seksi eest maksta. Enne abikaasat olin olnud vaid ühe naisega. Töökaaslane oli kolmas naine. “Kui olin 45-aastane ja sellises olukorras, kus soovisin välja selgitada, kas saan enam voodis üldse hakkama, võtsingi 3 kuud peale seda mõtet kontakti prostituudiga.” Ka neil juhtudel on mehel tekkinud soovimatuid olukordi. “Ma olen silmitsi seisnud olukorraga, kus olen uksel kannapealt ringi pööranud. Olen sedasi käitunud, kui on jäänud mulje, et naine kardab mind ja see olukord on talle vastumeelne. Tean, et mitte keegi ei usuks minust seda, et prostituutides üldse käin. Olen lihtsalt soovinud kindlust, et suudan veel naist rahuldada.”

Mika on kurb, et seks kui selline, on tema jaoks justkui keelatud tegevus. “Seks justkui poleks minu jaoks aksepteeritav tegevus. Olen koju isegi ühe sekslelu ostnud, aga ka seda peidan. Seksist enam igatsen lähedust ja seda tunnet, et keegi soovib mind enda ellu. Täna hommikul sain oma naiselt kallistuse ja musi. Õhtul voodis võtame kõige rohkem ainult käest kinni. Tean, et mu naine hoolib minust ja olen talle tähtis. Aga mul on siiski jätkuvalt vajadused olemas, vastupidiselt naisest.”

Mika abielu on väljast vaadates ideaalne, aga lähedased teavad, et seks on selle paari suurim probleem. “Soovin jätkuvalt, et naisega tekiks taas lähedus. Kui kodus saab 12 kuu jooksul ainult ühe korra seksida, on see liiga vähe. Samas mõistan, et kedagi ei saa sundida seksima.”

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP
Allikas: Iltalehti