OHMYGOSSIP — Paljudest lubadustest, mida aasta alguses endale antakse, on raske pikas perspektiivis kinni pidada. Ilurituaalidega seotud lubadused on aga kergemini omaks võetavad ning teostatavad, kirjutab The Independent.

Olgu sinu sooviks siis parandada nahahoolitsuse rituaale, muuta oma stiili või end niisama hellitada. Järgnevalt oleme välja toonud 5 iluga seotud lubadust, mida on lihtne harjumuseks muuta.

1. Unusta puhastuslapid
Peale pikka tegusat päeva võib tunduda lihtsa ja mugava lahendusena haarata meigi eemaldamiseks puhastuslapid. Tasub võtta teatavaks, et puhastuslapid tegelikkuses ei puhasta nahka. Kauni naha saladuseks on korralik puhastus, mille käigus eemaldatakse viimnegi meik, rasu ja saaste. Teinekord mõjub hästi isegi topelt puhastus. Peale esimest puhastust soovitatakse käia nahk üle rasvase tootega, mis oleks piima-, geeli- või savipõhine, et nahalt eemalduks kogu mustus ning lõpptulemus ei jääks liiga kuiv.

2. Kanna juuste eest hoolt
Juustele teeb head, kui neid vähem kuumtöödelda, keemiaga piserdada ja pesta. Proovi kasvõi veidigi kuumtöötlemist vähendada ja kasuta seejuures kindlasti kuumakaitset. Kahtlemata tasub kasutusele võtta ka naturaalsed juuksehooldusvõtted, mis mõjuvad toitvalt ja tugevdavalt. Internetis leidub mitmeid juuksemaski retsepte, mida saab kokku segada kodu kapis leiduvatest ainetest.

3. Puhasta meigisvammid ja -pintslid
Meigivahendite pesemine võib kergesti unarusse jääda, aga tasub meeles pidada, et ebapuhtad vahendid on head kasvukeskkonnad bakteritele. Bakterid omakorda ärritavad näonahka. Vahendid iseenesest kehvemaks ei muutu, aga puhastamine aitab siiski eluiga pikendada. Puhasta pintsleid ja svamme vähemalt korra nädalas.

4. Astu mugavustsoonist välja
Väga lihtne ja aega kokku hoidev on iga päev järgida sama meigirutiini. Mõnikord oleks siiski hea rutiinist välja astuda ja proovida korra kuus midagi teistsugust. Olgu see siis uus meigitrend, mis parasjagu moes, teistsugune lõhnavesi või uus palmik juustes. Mugavustsoonist välja astumine aitab sul avastada uusi lemmikuid tooteid, mida kasutusele võtta.

5. Kaitse end päikese eest
Päikesekaitse tooted on väga olulisel kohal, kui ilmad taas soojemaks muutuvad. Päikese eest kaitsemine päästab sind nahavähist, aga aeglustab ka üldist vananemise protsessi. Tänapäeval on päikesekaitse toodetega suurepärased lood, sest seda on lisatud meigitoodetesse. Üks ideaalne puuderkreem katab perfektselt sinu näo, aga kaitseb samal ajal ka päikese eest.

Avafoto on illustreeriv: (Instagram/@missrussiatwins)