OHMYGOSSIP – Väga tihti küsitakse mu käest, et kuidas ja kuhu oma blogi luua. See võib esialgu tunduda üpriski keeruline, aga tegelikult on asi päris lihtne. Kui ma 6 aastat tagasi alustasin ei teadnud ma mitte midagi blogidest ega blogimisest, aga ajapikku on erinevad teadmised tulnud ning nüüd jagan neid ka teiega.

Platvorm ehk koht, kuhu sa oma blogi lood.
WordPress on suurim ning kõige populaarsem platvorm, millel on 85 miljonit aktiivset kasutajat. Sellel on väga palju lisasid ja sul on lõputult võimalusi oma blogi kujundamiseks. See võib alguses küll tunduda pisut keeruline, aga kui süvened pisut, siis näed, et tegelikult on kõik väga lihtne.

WordPressi järel on järgmine Blogger. See on suurepärane algajale, sest seal on asi tehtud nii lihtsaks kui võimalik ning sul ei pea olema mitte mingisuguseid eelnevaid teadmisi mitte millestki.

Kui sa soovid näiteks oma blogis enamasti vaid pilte postitada ning rebloggida (teiste pilte jagada), siis on selleks hea võimalus Tumblr’i näol.

Mina alustasin Bloggeriga ning kasutasin seda esimesed 3 aastat, seejärel tõin oma blogi üle WordPressi, mida kasutasin 2 aastat ja tänaseks on mu blogil oma platvorm. Mõtle, kas soovid lihtsalt (enda jaoks) blogida (loo Bloggerisse) või soovid sa sellega tõsisemalt tegelema hakata (loo WordPressi).

Nimi
Mõtle hoolikalt, mis sa tahaksid oma blogi nimeks. See peaks olema tabav ja meeldejääv. Kirjuta paberile erinevaid võimalusi/sõnu ja kindlasti guugeldada enne lõpliku otsust sellist nime, et sarnast poleks juba kasutusel.
Alati on ka võimalus kasutada oma nime, mis garanteerib selle, et su blogi on unikaalne ning seda ei saa teistega segamini ajada.

Kujundus
Nii Bloggeril (-> Template) kui WordPressil (-> Appearence – Themes) on palju tasuta teemasid, mille saate kohandada täpselt oma maitse järgi. Su blogi peaks kujutama sind ja minema su kirjutatava teemaga kokku st. pole ju mõtet omale teha jalgpalli teemalist kujundust kui kirjutad näiteks ilust?


Avafoto : Mariliis Anger